RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overskygger krigsminne


Jo da, bak buskene er det en minnelund!
Jo da, bak buskene er det en minnelund!
26 Ullevål-beboere som falt under andre verdenskrig er minnet for ettertiden med krigsmonumentet i minnelunden i Hagebyen. Men er det riktig at de skal gro igjen?

ULLEVÅL/NORDRE AKER: Ja, helt gjengrodd er den lille barnegruppen i bronse ikke. Men det er de som har påpekt at det ikke er å vise de minnede helt den respekten de fortjener, ved å la grenene fra det bakenforliggende treet bokstaveligtalt ligge som en tung lugg over figurenes øyne.

Ei heller at den allé-inspirerte buskbeplantingen på hver side av stien opp til monumentet neste har grodd igjen.

Innsamlede midler

Den lille barnegruppen i bronse ble laget av Joseph Grimeland. Monumentet ble reist til minne om 26 falne fra Ullevål skolekrets under andre verdenskrig.

På skulpturen står inskripsjonen: «Falt i kampen for Norge 1940-45.» Minnesmerket ble reist for innsamlede midler i Ullevål skolekrets. og hver 17. mai legger Ullevål elevene ned krans på monumentet.

Skal rydde opp

Forvaltningen av minnesmerket og minnelunden er det bydel Nordre Aker som står for. At noen har påpekt at monumentet snart forsvinner inn i sin egen lille skog, er Knut Hopland i bydelsadministrasjonen glad for.

- Den nevnte park, minnelunden klippes relativt ofte, senest torsdag sist uke. Hekken tas naturlig nok ikke så ofte og den vil bli stusset etter hvert. Riktig at det kan pr. dato være noe trangt mellom hekkeradene. Vi vil sende våre mannskaper ut for å «rydde opp» i vedkommendes bemerkninger, skriver forvalteren i en e-post til Nordreakerbudsrikke.no.

Nye benker

Utover dette mener bydelen at minnelunden fremstår som en fin park. Positive bemerkninger skal også komme inn med jevne mellomrom til forvalteren.

For parken er fin den, og seneste i fjor fikk den fire nye benker, som selveste byråd Merete Agerbak-Jensen prøvesatt med brask og bram.

Bydelens parker

Bydel Nordre Aker har ansvaret for å holde følgende parker innenfor bydelens grenser:

Arnes park
Arvid Storsveens park
Carl Kjeldsens vei friområde
Disen minnebauta
Disengrenda
Disenjordet
Grefsen barnepark
Hamborgveien park
Harald Hals plass
Korsvoll lekeplass
Kløverveien
Kløverveien barnehage
Krokusveien
Lachmanns vei
Langlia friområde
Liaparken
Maridalsveien friområde
Myrerskogveien friområde
Nygårdsparken
Pastor Fangens vei park
Revefaret
Skjoldveien
Sverre Enevolds plass
Ullevål hageby damplassen
Ullevål hageby minnepark


- Det vil alltid være noe ulike syn på hvordan de grønne områdene skal holdes ved like, men derfor er det veldig bra med innspill, og vi vil gjøre vårt for at beboere og andre skal være fornøyde, skriver Hopland til avisen.

Og skulle du ha innspill om bydelens parker, tas det imot på telefon 23 47 30 22.


LES OGSÅ om beskjæring av busker: "Utga" seg for å være kommunen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere