*Nettavisen* Nyheter.

«Overtramp av Elgsaas»

I et leserinnlegg i Klassekampen 6. august skriver Knut Elgsaas (Ap), at Frp har ansvar for terrorhandlingene som skjedde i Oslo og på Utøya.

Jeg syntes det er trist at Elgsaas med dette prøver å finne unnskyldninger for gjerningsmannens ugjerninger ved å peke på Frp. Disse grusomme og uforståelige handlingene er det èn mann og èn mann alene, som er ansvarlig for.

Ja, gjerningsmannen har vært medlem i Frp, men fant seg ikke til rette, og var utmeldt flere år før tidspunktet da han begikk udåden. Anders Behring Breivik var altså like lite medlem av Frp som han var medlem av Ap den 22. juli 2011.

Elgsaas kritiserer Frp for ordbruk i innvandlingsdebatter, men han trenger ikke lete lenger enn i sitt eget parti for å finne sentrale politikere som har benyttet ord og uttrykk som han kritiserer. Til Nrk 12. mars 2009 sier daværende partisekretær i Ap, Martin Kolberg at «radikal islam hører ikke hjemme i Norge på noen som helst måte og det vil vi bekjempe. Det er en stor utfordring å håndtere alle innvandrerne i Norge, det er også en stor utfordring er å få sendt ut de som ikke får opphold i Norge», fortsetter Kolberg.

Hvorfor kommenterer du ikke dette utspillet Elgsaas? Du sier i ditt leserinnlegg at FrP før valg finner det opportunt å «spille ut innvandrerkortet». Utspillet til Arbeiderpartiets partisekretær kom på samme dag som Ap falt 4 prosent på en meningsmåling og Frp gikk frem med 8, under et halvt år før Stortingsvalget. Du må være forsiktig med å kaste stein i glasshus, Elgsaas.

Jeg finner det merkelig at i en tid der statsministeren har advart mot heksejakt og utenriksministeren har uttalt at Frp ikke kan lastes for ugjerningene, så skriver Elgsaas dette innlegget midt i perioden hvor det var enighet om felles politisk pause.

Frp vil fortsatt stille spørsmål ved norsk innvandrings- og asylpolitikk, også utenom valg. Vi kritiserer ikke religion, men er motstander av undertrykkende politiske ideologier.

Håper Elgsaas vil være med oss i Frp og hegne om Norges gode demokratiske verdier i fremtiden, slik at vi får konstruktive debatter om ulike politiske temaer – også innvandring.

Ann Carnarius Elseth
Gruppeleder , Østensjø Frp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.