*Nettavisen* Nyheter.

Overveldende operafestival

 

En nesten fullsatt Grorud kirke fikk være vitne til en vakker oppsetning av Giacomo Puccinis "Messa di Gloria" da Oslo Operafestival inntok kirken mandag kveld.

Kaja Stabursvik
redaksjonen@lokalavisen.no

GRORUD: Konserten åpnet med TenThings Brassensemble, ledet an av trompetist Tine Thing Helseth sammen med åtte andre messingblåsere. Og det skulle ikke mer enn åpningstonene til av Edvard Griegs Preludium fra Holbergsuiten før publikum ble tatt med på et vakkert, musikalsk eventyr.

Lang kø

Det er 150 år siden den italienske komponisten Giacomo Puccini ble født, og dette er bakteppet for valg av stykke. Messa di Gloria er det første verket Puccini skrev som ung student, og det preges av optimistisk lovsang som utfoldes i stor grad.

Allerede i god tid før konserten var det lang kø utenfor kirkedøra. Både barn og unge, voksne og gamle utgjorde dermed et flott tverrsnitt av bydelens lokalbefolkning.

Operainteresserte Gunvor Sæverås Woll var en av mange som var spent på konserten.

Jeg gleder meg veldig til i kveld. Dessuten er Grorud kirke veldig fin å ha konserter i, så dette kommer til å bli fint.

Og Woll og de andre fremmøtte skulle ikke bli skuffet. Hvert stykke satt som et skudd; tonene var klokkerene, og dynamikken var nok til å løfte taket et lite hakk på de sterkeste partiene.

- Gjør meg rørt

Da siste tone la seg i kirken var det en overveldende applaus fulgt av trampeklapp som overtok ansvaret for desibelformidlingen.

Publikum hadde åpenbart fått det de ville ha og litt til, så da festivalsjef Gjøril Songvoll entret scenen var det med et par velvalgte ord hun roste konserten.

Det er utrolig mye velvilje og dugnadsarbeid som står bak denne konserten. Uten dette ville det ikke blitt noen konsert, og nå kan vi si det absolutt var verdt det. Og så er det så fantastisk å se at så mange kom hit i dag. Det gjør meg rørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.