*Nettavisen* Nyheter.

Overveldet over all støtte i hundemobbing-saken

HYGGELIG: – Hyggelig med mye støtte, sier Kaja Mie Botnen (24), her med den mobbede hunden Brisk, en 19 måneder gammel hvit gjeterhund. Foto: Kristin Tufte Haga

– Men samtidig veldig trist å høre om alle de andre historiene om dyreplageri. Blant annet fortalte en dame om hennes lille hund som hadde blitt truffet av snøballer i hodet av en ung guttegjeng, sier Kaja Mie.

Klikk på bildet for å forstørre.

TUR: Ut på tur med Kaja Mie og Brisk. Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Kaja Mie Botnen er overveldet av all støtte og engasjement rundt leserinnlegget hun la ut på dinlokalavis.no – under dittOslo.no – i forrige uke. I innlegget fortalte Kaja Mie om hvordan barn i Kjelsåsområdet mobber hunden hennes.

– Veldig hyggelig med mye støtte. Men samtidig veldig trist å høre om alle de andre historiene om dyreplageri, og av mye verre sort enn det Brisk har vært utsatt for her på Kjelsås. Blant annet fortalte en dame om hennes lille hund som hadde blitt truffet av snøballer i hodet, av en ung guttegjeng. De brydde seg heller ikke om at eieren var tilstede. Er det mulig å være så slem? Spør en oppgitt Kaja Mie Botnen (24).

Trakassering og mobbing

«... De delte seg rundt bilen, la seg over panseret, presset seg mot vinduene og var obskøne og frekke. Når de kom til baksetet der hunden min satt begynte de å terge hunden min på samme måte. Han ble sittende lenge og murre advarende, men bjeffet til slutt, da alle guttene hadde pakket seg tett rundt bilen og brølte til hverandre mens de glodde inn vinduene og plagde hunden min …»

«… Vi har blitt trakassert på tur – bjeffet etter, kastet ting etter, alt for å forsøke å provosere ham. I dag kom jeg hjem fra jobb og så snøballer oppetter vinduet på rommet der hunden er under arbeidsdagen …», er noe av det som står i det opprinnelige innlegget Kaja la ut i forrige uke. Tusenvis har både delt og lest innlegget til Kaja.

Støtte fra hundeekspert

Hundeekspert Geir Marring – også leder av Oslo Hundeskole – engasjerte seg i saken til Kaja Mie. Marring vil ha «hund og hundeadferd» på timeplanen i grunnskolen.

– Nå er det heldigvis ikke ofte at slike situasjoner oppstår. Stort sett oppfører barn og ungdom seg fint mot dyr. Men innlegget blåser liv i tidligere diskusjoner om det å lære om hund og hundeadferd, burde vært obligatorisk noen timer på trinnene i grunnskolen. Jeg mener det burde være slik, sa Marring, og som selv har holdt foredrag på flere.

Norsk Kennelklubb kan opplyse at det er rundt 500.000 hunder i Norge i dag.

– Med så mange hunder det er i Norge kreves det mer informasjon om hvorledes hunder tenker og handler. Opplysning er veien og gå. Uvitenhet gir grobunn for mange uheldige situasjoner, sa Marring videre – les hele saken her.

Filme mobberne?

– Særlig hyggelig at også Geir Marring engasjerer seg. Jeg støtter han fullt ut på undervisning om dyreadferd i grunnskolen. Engasjementet rundt denne saken, og alle historiene om barn og unge som plager hunder, er jo bare med på å underbygge at mange barn og unge mangler generell kunnskap om dyreadferd, sier Kaja.

Hun håper jo selvsagt at mobbingen av hennes hund, nå stopper.

– Eventuelt vurderer jeg å filme mobberne neste gang, tenker Kaja Mie.

Sendt mail til skolen

Hun har også sendt mail til Kjelsås skole vedrørende hundemobbingen.

– Jeg har sendt mail direkte til rektor, og saken skal diskuteres med Foreldrenes Arbeidsutvalg. Det beste er jo om skolen nå kan ta noen runder med elevene om dyreplageri, håper Kaja Mie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag