*Nettavisen* Nyheter.

Øvingshotellet åpnet!

 

Oslo kulturnatt fikk et ekstra dytt da det mye omtalte Øvingshotellet på Schous plass ble åpnet på fredag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erling Lae

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Tilhørere, Kulturnatt i Spikersuppa

Klikk på bildet for å forstørre.

Rich Girl Funeral fra Foss vgs, Spikersuppa

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

GRÜNERLØKKA: Øvingshotellet, et konsept som gir musikere mulighet til å booke øvingsrom for kortere eller lengre tid, står dermed til disposisjon for alle som trenger et sted de kan drive med musikken sin. Ildsjeler har stått på for å få realisert ideen i flere år, og på fredag var den altså endelig blitt virkelighet.

- Dette prosjektet er gjennomført på tid og budsjett, kunne assisterende direktør fra Kulturetaten, Lars Inge Merok Olsen fortelle, før han overrakte en egen VIP-skjorte til Byrådsleder Erling Lae.

Sosialpolitikk

Byrådslederen har lenge ivret for prosjektet, og kunne fortelle at han regner ferdigstillelsen av Øvingshotellet som en av de viktigste politiske sakene han har gjennomført.

- Dette er jeg veldig opptatt av. Øvingshoteller er utslag av kulturpolitikk med en litt sosialpolitisk vri. Dette er et tilbud som kan bedre livskvaliteten til folk som bor i byen. I tillegg bidrar Øvingshotellet til å gi et løft til et sårbart område av Oslo, sa han.

Artister som Backstreet Girls og Samsaya underholdt også under åpningen. Sistnevnte understreket viktigheten av det tilbudet som nå har kommet på plass.

- Jeg har mast på fritidsklubbene i Oslo om et tilbud som dette lenge. Jeg begynner å bli eldre, og trenger et sted jeg kan øve ordentlig. Dette er veldig viktig for meg, sa artisten.

Erling Lae kunne forøvrig bidra med et annet perspektiv på behovet for et Øvingshotell.

- Den som har bodd i en bygård med en trommeslager i tredje etasje, ser poenget.

Bred kulturnatt

Foruten åpningen av Øvingshotellet, bød fredagens kulturnatt på en rekke innslag over hele byen.

Det var sambakveld på Operaen, kunstomvisninger i Freiaparken og Kinesisk kulturfestival ved Oslo S for å nevne noe.

I Spikersuppa hadde man dessuten et underholdningsprogram som også fungerte som et utstillingsvindu for unge talenter i byen.

Med innslag fra en rekke skoler og fritidsklubber fikk man antakeligvis derfor en mulighet til å bli bedre kjent med musikerne som kan komme til å sjekke in på Schous plass fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.