*Nettavisen* Nyheter.

Øyenvitne: – Plutselig sto flammene i været

Flammene slo opp i været, forteller frilansjournalist Øystein Hjelle Bondhus, om brannen i Stavangergata på Bjølsen mandag kveld. Foto: FOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

Øyenvitner forteller om flammer som plutselig sto opp av taket, da det mandag kveld begynte å brenne i nok en boligblokk på Bjølsen.

BJØLSEN: – Det begynte å komme masse røyk fra taket, og plutselig sto flammene i været, forteller frilansjournalist Øystein Hjelle Bondhus.

Han bor i naboblokka til blokka, der det begynte å brenne mandag kveld. Blokka har adresse Stavangergata, og ligger bare to minutter gangavstand fra en annen blokk, der det blant tidligere mandag.

– Vi merket plutselig at det var brannbiler utenfor, men tenkte først at det var i forbindelsen med brannen i bygården ved Bergensgata tidligere i dag. Så oppdaget vi at de stoppet utenfor våre blokker, og at mange beboere hadde trukket ut, forteller Hjelle Bondhus.

Han og samboeren var på vei ut, da de oppdaget store mengder røyk fra taket på naboblokka.

- I løpet av få minutter utviklet røyken seg til voldsomme flammer, forteller han.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Brann på Bjølsen: Farlig røyk - lukk vinduene

Hjelle Bondhus forteller til Østkantavisa at det ser ut til at brannmannskapene har fått kontroll på flammene, men at det fortsatt ryker kraftig fra taket på blokka.

SE BILDER: BRANN I STAVANGERGATA PÅ BJØLSEN

Politiet fikk melding om brannen klokken 20.08, og 54 beboere er evakuerert fra boligblokken.

Brannvesenet har søkt gjennom de øverste etasjene, og konstatert at det ikke er folk inne. Det er foreløpig disse etasjene vi har funnet det nødvendig å evakuere, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt til VGnett.

Brannmannskapene skal ha vært i gang med etterslokking på brannen like ved, da de oppdaget de voldsomme flammene like ved.

– Vi drev fortsatt med etterslokkingsarbeid der, men vi måtte bare forflytte ressursene våre opp hit. At brannene er så nærme hverandre er nok en tilfeldighet, sier vakthavende brannsjef Asle Hembre til VGnett.

Både politi og brannvesen bekrefter mandag kveld at de undersøker om det er en sammenheng mellom de to brannene.

Det er på taket av den åtte etasjer høye blokka det brenner, og brannmannskapene står på taket av boligblokken og forsøker å slukke de voldsomme flammene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.