*Nettavisen* Nyheter.

«Øyhopping» på bibliotekene

I år er øyer tema for sommer-litteraturen på bibliotekene. På Oppsal har Guro Funjem mye å by på. Foto: Arne Vidar Jenssen

Mange bruker ferieukene til øyhopping i syden. Men du kan også gjøre det hjemme på bibliotekene – blant annet på Oppsal, Bøler og Holmlia.

OSLO: – Tanken med årets voksentilbud er ikke å presentere reisebrosjyrer, men trekke frem all den gode litteraturen som er laget om øyer, sier Guro Funjem på biblioteket på Oppsal.

Del på Facebook

Fremst på bordet står Thor Heyerdahls AKU-AKU – den spennende fortellingen om Heyerdahls ekspedisjon til Påskeøya.

– Og vi har jo en rekke gode bøker om robinsonader, sier Funjem.

– Dette er bøker som tar for seg «øde øy»-fortellinger. Her kan nevnes Jules Vernes «Den hemmlighetsfulle øya» og William Goldings «Fluenes herre».

Brosjyre

– Men hvordan skal lånerne finne ferm til de gode «øy-bøkene»?

– Vi har laget en liten brosjyre som forteller litt om en del bøker. Og selvfølgelig er vi på bibliotekene til hjelp med det vi kan og rekker.

Mange har allerede vært innom biblioteket på Oppsal og sikret seg øy-litteratur.

– Dette er tydeligvis populært, og når den store ferietiden er over, skal vi ha et fofatterarrangement her. Hvem som kommer, får foreløpig være en overraskelse.

Stort besøk

Ellers er det stort besøk på bibliotekene i sommerukene.

– Da vi åpnet dørene her på Oppsal på mandag, sto 25 i kø for å komme inn. Noen skal sikre seg ferielitteratur, noen kommer for å lese aviser og tidsskrifter, og så er det jo veldig hyggelig at det alltid kommer mange barn for å låne bøker, sier Guro Funjem.

– Med så stor interesse for det vi har på bibliotekene, er det gøy å være her og jobbe i sommerukene. Utlånet i juni var vesentlig større en måneden før, og vi øker både i antall besøk og utlån.

Guro Funjem mener det er «in» å lese bøker.

– Og mange foreldre er veldig bevisste på at barna deres leser. Derfor er det mange som oppnår fem leste bøker som gir anledningeng til å være med på sommerbokfesten vi skal ha i september.

Nytt og gammelt

Mye å by på om man ønsker en bok eller flere i sommerukene. Her er både nytt og gammelt.

Men akkurat nå er det altså fokus på fortellinger knyttet til øyer. Og om man ikke rekker å få med seg alt i sommer, kan man jo ta med brosjyren og være øyhopper i litteraturens verden når høsten og vinteren kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag