*Nettavisen* Nyheter.

Øyner håp for Manglerud bad

Christin Kjosmoen kjemper for videre drift av Manglerud bad. Nå får hun støtte av Abdullah Alsabeegh (Ap) som håper å få med seg bystyreflertallet på et forslag om fremtidig gjenåpning. Foto: Foto: Ingjerd Sørlie Yri

Til tross for fortsatt usikkerhet omkring den videre driften av Manglerud bad tror Abdullah Alsabeegh at bystyreflertallet vil sikre svømmetilbud for nærmiljøet også i fremtiden.

MANGLERUD: Nordstrands Blad har tidligere skrevet om Manglerud bad, som før påske ble stengt på ubestemt tid. Bakgrunnen for stengningen var at det ble oppdaget forskyvninger i en yttervegg som ville kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Manglerud bad har vært drevet av den private driveren Neptun drift AS, men driftsavtalen ble sagt opp 2. mai. Driver Christin Kjosmoen har ingen ny kontrakt med kommunen, og mangel på alternative svømmehaller har innstilt svømme- og livredningstrening for over 900 barn ukentlig.


Nå kjemper Kjosmoen for videre drift av svømmehallen, og hun er ikke alene. På Facebook har aksjonsgruppa «Nei til permanent nedleggelse av Manglerud bad» fått over 1600 tilhengere.

Blant folkeaksjonens støttespillerene er bystyremedlem Abdullah Alsabeehg (Ap), som leder arbeidsgruppen for bystyrets bademelding. Hans parti tar nå til orde for en fortsatt drift at Manglerud bad - et forlag han forventer at får bred støtte i bystyret.

– Arbeiderpartiet foreslår en gjenåpning av Manglerud bad, og sikring av driften frem til andre alternativer i nærområdet er på plass. Svømmehallen er et svært viktig tilbud for Mangleruds befolkning, og vi vil gjøre det vi kan for at det ikke skal forsvinne for godt. Mye tyder nå på at også de andre partiene vil se viktigheten av en fortsatt drift, sier han.

Samferdsel- og miljøkomiteen avventer en foreløpig orientering fra byråd Halstein Bjercke som var ventet å komme onsdag 21.mai. Situasjonen til Manglerud bad skal behandles i bystyret 18. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.