*Nettavisen* Nyheter.

Øyner nytt håp for Munch på Tøyen

Etter at Riksantikvaren kom med en rekke innsigelser, gis det nytt håp om at Munch skal bli på Tøyen.

TØYEN: Riksantikvaren har satt ned foten og kommet med en rekke innsigelser om plasseringen til det nye Munch-museet.

Dermed gir det nytt håp til Tøyen-tilhengerne om at museet kan få bli på Tøyen.

– Det var ventet at Riksantikvaret skulle komme med innsigelser. Jeg tenker at det understreker bydelens standpunkter under hele prosessen at saken ikke har bred oppslutning, sier leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen.

– Det begynner å bli innlysende for flere og flere at Tøyen er den beste lokaliseringen, sier han.

Dårlig håndverk

– Omreguleringen i Bjørvika har medført at man får tenkt seg om igjen. Tomta i Bjørvika er knøttliten og man må bygge i høyden. Det er ikke optimalt å ha et høyt hus med opp mot 12 etasjer for et museum, sier Lillehagen, og fortsetter:

– Det er mange innsigelser og svært lite entusiasme, bortsett fra den som byrådet forkynner. Jeg synes det er synd at byrådet har forsinket et nytt Munch-museum. Det er alvorlig og dårlig politisk håndverk, påpeker han.

– Jeg synes museet skal ligge i et nytt og oppgradert anlegg i tilknytning til Botanisk hage og det nye veksthuset som skal bygges der, sier Lillehagen.

Han mener at t-banestasjonen må oppgraderes og gjøre museene mer tilgjengelige for publikum.

Tøyens identitet

– Jeg har hele tiden stått på for at Munch er en del av Tøyens identitet., påpeker Lillehagen, som mener Bjørvika bør finne sin egen identitet.

– Det hadde vært mye bedre om Bjørvika hadde blitt et sted for å finne på noe nytt, noe som ville tilført Oslo enda en attraksjon. I tillegg til alt vi har å by på fra før, forteller han, og fortsetter:

– Jeg har hele tiden håpet at vinden skulle snu.
Munch i Bjørvika vil bli for dyrt og jeg tror at mange innser det nå. Et museum på Tøyen vil kunne ha utbyggingsmuligheter og utearealer nok. På Tøyen kan man bygge et museum for fremtida og styrke identiteten til museet i nærområdet. Derfor tror jeg at det blir Tøyen til slutt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag