P-hus kan bli skole

OMSTRIDT: I dette parkeringshuset i Bølerlia 73 er det foreslått å etablere dagligvareforretning, men arbeidet er midlertidig stanset fordi Oslo kommune nå vurderer om eiendommen bør brukes til å utvide Nøklevann skole.

OMSTRIDT: I dette parkeringshuset i Bølerlia 73 er det foreslått å etablere dagligvareforretning, men arbeidet er midlertidig stanset fordi Oslo kommune nå vurderer om eiendommen bør brukes til å utvide Nøklevann skole. Foto: ARKIVFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Reguleringsplanen for Bølerlia 73 er midlertidig stanset i påvente av en utredning om skolebehov i området.

BØLER: – Det er mange forskjellige meninger om Bølerlia 73, men fra kommunens side er det viktigste nå å avklare skolebehovet i området, så vi ikke gjør noe irreversibelt, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Omstridt butikk

Skole fremfor butikk

Parkeringshuset i Bølerlia 73 er foreslått omregulert til dagligvarebutikk, noe både nærmiljøet og bydelen er sterkt imot.

Parkeringshuset ligger midt mellom Nøklevann skole og flere barnehager, og lokalmiljøet frykter konsekvensene av økt trafikk i området.

Lokale krefter mener dessuten det er behov for å utvide Nøklevann skole, og at parkeringshuset bør vurderes i den sammenheng.

Nå har de altså fått midlertidig støtte i Rådhuset, ettersom byutviklingsbyråden har satt reguleringsarbeidet for Bølerlia 73 på vent.

– Vi har lagt behandlingen av reguleringsplanen i bero, fordi vi må se om vi bør vurdere Bølerlia 73 til andre formål. Det er naturlig å se om adressen egner seg til skole, siden den ligger ved siden av en skole, sier Bård Folke Fredriksen.

Det er tidligere også kommet forslag om å lage skatehall i parkeringshuset. Klikk her og les mer om den saken.

Snarlig konklusjon

Bølerlia er omtalt i den nye skolebehovsplanen, men er ifølge byutviklingsbyråden ikke ferdig utredet. Skolebehovsplanen skal vedtas av bystyret i desember.

– Det er ikke innstilt på hva man skal konkludere med, fordi man ikke er ferdig med en såkalt konseptutvalgsutredning, sier Bård Folke Fredriksen.

– Man ser nå på tomtens egnethet og hvilke muligheter som ligger her i forhold til fremtidig behov for elevplasser i området. Konklusjonen skal foreligge ganske snart, sier byutviklingsbyråden.

– Dersom det blir skole i Bølerlia, er det fordi man har et utvittelig behov for det, og det er en del av det man nå utreder. Men vi regulerer ikke til skole hvis ikke elevtallsprognosene viser det. I så fall må reguleringsplanen behandles videre på vanlig måte, sier Bård Folke Fredriksen.

Nordstrands Blad har skrevet en rekke saker om Bølerlia 73. For å lese tidligere saker kan du klikke på lenkene til høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.