RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

P-huset holdt ikke på å synke


Senterleder Unni Merethe Aasgaard avviser at det var dramatisk da det ble oppdaget at en av stolpene i det gamle parkeringshuset hadde sunket med fem centimeter mandag. Her ved byggingen av et nytt underjordisk parkeringshus ved senteret. Foto: Karl Andreas Kjeldstrup
Senterleder Unni Merethe Aasgaard avviser at det var dramatisk da det ble oppdaget at en av stolpene i det gamle parkeringshuset hadde sunket med fem centimeter mandag. Her ved byggingen av et nytt underjordisk parkeringshus ved senteret. Foto: Karl Andreas Kjeldstrup
Det gamle parkeringshuset på Storo storsenter ble mandag tømt for biler fordi en av stolpene hadde sunket fem centimeter.

STORO: Det var ved en daglig kvalitetssikringsrunde ved Storo storsenter i 14.30-tiden mandag ble det oppdaget at en av søylene i det gamle parkeringshuset hadde sunket fem centimeter.

Kun én søyle

Senterleder ved Storo storsenter, Unni Merethe Aasgaard understreker at det ikke er riktig at parkeringshuset holdt på å synke.

Det var kun én av søylene som hadde sunket med fem centimeter. Det er veldig mange slike søyler inne i parkeringshuset, sier Aasgard til Nordreakerbudstikke.no.

Det var ingen krise, og vi brukte ikke callinanlegget for å informere kundene. Men for å ivareta kundenes sikkerhet bestemte vi oss for å tømme p-huset, sier hun.

De ønsket også å minske belastningen på den søylen som hadde sunket.

Rolige former

Kundene ble fulgt ut til bilene sine, hentet bilene og kjørte deretter ut av anlegget.

Det hele foregikk i ganske rolige former. Vi var heldige, og det var mange parkeringsvakter og vektere tilstede på det aktuelle tidspunktet. Men det er klart at det alltid vil være noen som ikke liker situasjonen, sier Aasgard.

Omfattende byggearbeider

Det pågår for tiden omfattende byggearbeider ved Storo storsenter. Men det kan ikke konkluderes med at at dette, eller noe annet, er årsaken til at stolpen sank.

Hele natt til tirsdag har det vært kontrollmålinger nede i det gamle parkeringshuset. Søylen har ikke sunket noe mer siden klokken halv fire mandag.

Tirsdag morgen møttes flere faglige eksperter, blant annet geologer og ingeniører. Konklusjonen fra møtet var at mesteparten av parkeringshuset kan åpnes igjen, etter at de nødvendige sikringene og forsterkningene nå har blitt foretatt.

Nesten tilbake til normalen

Området rundt den nedsunkne søylen er fortsatt avstengt, men bortsett fra dette er det gamle parkeringshuset nå åpnet igjen. Kundene kan også benytte seg av det nye parkeringshuset, og i tillegg finnes alternativ parkering på Citroën-tomten og taket på Plantasjen.

Kundeinngangen ved apoteket og Jernia, samt innkjøringen fra Vitaminveien har nå åpnet igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere