*Nettavisen* Nyheter.

På bar bakke - med brede glis

Barna i Hompetitten barnehage på Gaustad har byttet ut akebrett med sykler og trillevogner. Snømangelen bekymrer barna lite.

Gaustad: Selma Astrup Nilsen (3) fra Gaustad og Benedicte Berggrav (5) fra Holmenkollen smiler og ler mens de fyller bøtten med sand og bestemt banker sandkaken på plass. På alle kanter titter grønne gresstrå frem som over natten har fått et hint av frost.
- Jeg tenker ikke så mye på det jeg, siden jeg leker mest med bøtte og spade. For litt siden gikk ikke det da, for det hadde fryst og det var litt dumt, synes jeg, sier Selma og tar et godt tak i venninnen Benedicte.
Hun nikker og peker bort på bakken hvor de pleier å ake på denne tiden.
- Det er ikke noe vits i å ake nå, det gjør bare vondt i rompen når man faller. Nå kan vi jo bruke syklene også, så da er det gøy likevel, smiler hun.

Mot sydlige strøk


Skulle lengselen etter snø bli for stor vet Benedicte om et sted hvor det alltid er snø. Det er det nemlig på fjellet hennes.
- Pappa er på fjellet nå, og jeg tror vi skal dit om ikke lenge. Det er så fint der og det er alltid masse snø å leke med, sier hun hemmelighetsfullt.
Jentene setter seg i en liten fargerik lekebil og later som om reisen til Spania har begynt.
- Brom, brooom, nå kommer vi, sier Selma og vifter litt med høyrearmen.
- Jeg tror det er veldig varmt der nede jeg, og ikke noe snø i hvert fall. Men det er det jo ikke her heller, sier Benedicte og svinger noen runder med rattet.

Isfritt ønske

Mangelen på snø i barnehagen bekymrer heller ikke pedagogisk leder Thomas Thomsen. Men is, det kan han godt være foruten.
- Det gjør igrunn ingenting så lenge det er noenlunde mildt og ikke holke som ligger over hele uteområdet. Vi er heldige som har så stor plass å boltre oss på og i tillegg turmuligheter rett utenfor grinda. Da gjør det egentlig ingenting at snøen lar vente på seg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag