RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På busstur i "Stolte Stovner"

Bydel Stovner ved Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT) kunne i forrige uke invitere på "bli kjent" tur. Målgruppa for denne turen var ansatte i skolene, politiet, lokalpolitikerne og sosialkontorene.

Stovner:Formålet med turen var å gjøre seg kjent med forebyggende tiltak i Bydel Stovner. Tove Christiansen er SLT-koordinator på Stovner, og ideen om bussturen kommer fra egne erfaringer.
- Jeg kommer selv fra en annen del av byen, og den første tiden etter at jeg kom hit måtte jeg bruke på å gjøre meg kjent med stedene rundt omkring. Jeg tenkte at det ville være en interessant måte for folk som jobber med forebyggende tiltak å bli bedre kjent med de tilbudene som finnes her, sier Christiansen.

Sammenknytting av prosjekter

Tove Christiansen sier at det er veldig mange positive ting som gjøres som en del av prosjektet "Stolte Stovner". Stolte Stovner er en modell for samordnede lokale kriminalitetsforebyggende tiltak i bydelen. Ulempen er at de som jobber med disse tiltakene ofte ikke kjenner til andre aktører og prosjekter.
- Vi ønsker å knytte prosjekter tettere sammen. Når folk vet hva andre gjør, er det lettere å komme i kontakt og samarbeide om ting. Det dreier seg ofte om samme unger som håndteres av forskjellige aktører. Da er det en fordel om aktørene kjenner til hverandre.
Denne bussturen var, i følge Christiansen, bare den første av mange.
- Målgruppa denne gangen var bydelen, skolene og politiet. Vi kommer også til å innlemme de positive, frivillige organisasjonene, bedrifter, foresatte og enkeltpersoner i Bydel Stovner.

Kulturarenaer

Bussen kjørte innom flere viktige møteplasser for barn og unge. På besøkslisten var møtesteder for barn og unge i alle aldre. Alt fra Haugen SFO til Stovner kirke.
- Forebyggende arbeid foregår på alle alderstrinn. Derfor er det viktig for de som jobber med barn å bli kjent med alle stedene der slikt arbeid foregår, sier Christiansen.
Det ble trykket en liten informasjonsbrosjyre spesielt for anledningen. Brosjyren inneholder navn på steder som er blitt besøkt, med navn og telefonnummer til kontaktpersoner. Tove Christiansen anmodet alle turdeltakerne om å ta vare på brosjyren og bruke den når de måtte trenge den.
Guiden på turen var kulturkonsulent i seksjon for ungdom og kultur i Stovner bydel, Bjørn Holm.
- Det finnes mange kulturarenaer på Stovner, og de skal brukes. Det er viktig å gi alle elever på Stovner mulighet til å vise sin kreativitet. Den andre viktige oppgaven er å gi dem en lokal forankring hvor de kan være stolte av sin tilhørighet og sin historie, sier Holm.

Dansk modell

Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak er et prosjekt som har eksistert i Norge en stund. Byrådet i Oslo kommune har besluttet å gjennomføre SLT-forsøk i utvalgte bydeler i Oslo.
Bydel Stovner søkte og ble tatt ut til å være forsøks-bydel. De øvrige bydelene er Grorud, St.Hanshaugen, Sagene, Vestre Aker, Søndre Nordstrand, og etter hvert har også Nordre Aker og Sentrum kommet med. Hver bydel har en SLT-koordinator.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere