*Nettavisen* Nyheter.

På fisketur i vaskekjeller'n

Renvasket: Ikke mange fisker er så rene som den Solbjørg Aasbrein kan vise frem. Den fikk hun nemlig i kjelleren hjemme på Manglerud etter at den hadde gått gjennom vaskemaskinen. Og samtidig har hun tidenes fiskehistorie. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

I disse dager er det mange som drar lange veier for å få fiskefangst. Solbjørg Aasbrein fikk "napp" i vaskekjelleren i Otto Sogns vei på Manglerud.

Klikk på bildet for å forstørre.

En liten fisk, men grunnlag for en stor fiskehistorie. Foto: Foto: Privat

MANGELREUD: – Dette er en ganske spesiell fiskehistorie, sier Manglerud-damen.

– Jeg vasket klær i fellesvaskeriet i blokka der vi bor. Da siste skyllevannet rant ut, så jeg noe som blinket og trodde det var et sølvpapir eller lignende. Jeg var redd det skulle forsvinne gjennom hullene i sluket og forårsake tette rør, så jeg forsøkte å ta det opp, men grøsset da jeg kjente det var mykt og glatt. Det viste seg å være en bitte liten fiskeyngel!

LES OGSÅ: Fisken er en gåte

– Hvordan tror du dette kan ha skjedd?

– Jeg vet ikke, men funnet betyr i alle fall at fisken har gått gjennom renseanlegget og blitt med på runddansen i vaskemaskinen før den ble spylt ut med siste skyllevann!

Lagt på frys

En ganske så liten fisk kan Solbjørg Aasbrein vise frem. Hun la den i en liten plastboks, hadde vann over og satte den i fryseren.

– Vet ikke hva slags yngel dette er, men jeg måtte jo ta vare på den som bevis på fiskehistorien min, ler hun.

Fra Elvåga eller Maridalsvannet?

– Den lille fisken har i alle fall hatt seg en lang tur i rørsystemet før den havnet her i kjelleren på Manglerud. Om den kommer fra Elvåga eller Maridalsvannet vet jeg ikke, men uansett har jeg nå en fiskehistorie ikke mange kan slå. Tenk å være på fisketur i vaskekjelleren!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.