RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På gulljakt for Norge


 
 
Tre håndballjenter vil gjøre som kaptein Sabeltann.

SOGNSVANN:  - Det er klart gull er målet. Vi tok bronse i EM i fjor, og kan ikke sikte lavere, sier Nordstrand-keeper Hedda Tollefsrud.

Sammen med klubbvenninnen Caroline Smith (født på samme dag som Hedda ) og Oppsals Marie Tømmerbakke reiser de med Norges 92-landslag til VM i Den Dominikanske Republikk.

Trenerne Reidar Møistad og Henning Krøger samlet i dag 16-jenterstroppen på Toppidrettssenteret. Lett trening sto på programmet før det blir en tidlig kveld for jentene. Kl. 03.30 i morgen er det bussavgang til Gardermoen, og nesten et døgn senere lander laget i Santo Domingo, hovedstaden -  som også er den eldste europeiske byen i Amerika.

En utfordrer

Jentene lukter gull - i likhet med piraten fra Kjuttaviga - men trener Krøger svinger ikke sabelen like høyt.

- Vinner vi gruppa, møter vi sannsynligvis Nederland i kvartfinalen. En semifinale ville vært bra. Men vi tar én kamp av gangen, sier han nøkternt.

Han holder Danmark og Russland som favoritter, men vet at hans egne håndballjenter kan hamle opp med disse nasjonene på en god dag.

På Den Dominikanske Republikk utvinnes det en del gull  - som Norge gjerne  vil ha med seg. Mesterskapet starter 2. august og jentene må nok reise videre selv om de ikke får med seg gullskatten ombord. 14. august er de hjemme igjen.

- Det er klart vi gleder oss til VM, sier jentene til Nordstrands Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere