RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonathan Parr (nr. 2 f.h.) spilte hele kampen på venstrebacken for AaFK da sunnmørslaget slo Molde 7–6 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Her jubel Jonathan & Co. for det herlige cupgullet på Ullevaal stadion, deretter fortsatt festen på bankett på Grand Hotel i Oslo sentrum – og videre i Ålesund by på kvelden. Alle foto: Carina Alice Bredesen
Jonathan Parr (nr. 2 f.h.) spilte hele kampen på venstrebacken for AaFK da sunnmørslaget slo Molde 7–6 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Her jubel Jonathan & Co. for det herlige cupgullet på Ullevaal stadion, deretter fortsatt festen på bankett på Grand Hotel i Oslo sentrum – og videre i Ålesund by på kvelden. Alle foto: Carina Alice Bredesen

På gutterommet til Jonathan Parr

AaFK-flagget veiet fra verandaen i barndomshjemmet til Jonathan Parr dagen etter cuptriumfen med Aalesund.

ULLEVAAL/HOLMLIA: Gutterommet til holmliagutten Jonathan Parr fikk denne søndagen en ny pokal i samlingen.

– Her er alt som det alltid har vært, selv om Jonathan har flyttet, forteller pappa Roger Parr, da Nordstrands Blad kom på besøk.

I første etasje i huset innerst i Asperudveien på Holmlia henger det medaljer fra gardinstengene, samt drakter fra tiden i Lyn og fra favorittlaget Manchester United. AaFK-trøya har nå også fått sin plass i samlingen.

– Jonathan har alltid tatt vare på tingene sine, og setter sine meritter høyt, smiler pappa Parr.

Gratulasjoner på skolen

Lillebror Benjamin Parr (10) har fått overta storebrors rom, men på en betingelse.

– Jeg måtte la tingene hans henge, sier Benjamin, som allerede har startet sin egen premiesamling på sitt opprinnelige rom i andre etasje.

Og lillebroren er meget stolt av Jonathans cupbragd på Ullevaal søndag. Hele familien satt på tribunen og fulgte det spennende dramaet som utspilte seg – med rødt kort, ekstraomganger og straffekonkurranse. Og gull til Jonathan og AaFK.

– Det var en veldig spennende kamp. Jeg heiet masse på Jonathan og Aalesund, og jeg syns Jonathan spilte bra, smiler Benjamin.

Etter kampen fikk han gratulert storebror med seieren på telefon.

– Jeg er veldig stolt av Jonathan, og på skolen på mandag fikk jeg masse gratulasjoner fra både elever og lærere. De jublet til og med når jeg kom, smiler Benjamin, som selv spiller fotball på Holmlias G99-lag.

Dermed følger han foreløpig storebrors fotspor.

Mor og far fra Ålesund

Jonathan Parr spilte i sin moderklubb, Holmlia, fram til han var tolv år. Da var han innom KFUM og Hauger, før Lyn og NTG ble hans nye fotballhverdag.

– Og vi trente mye sammen utenom også. Jonathan har alltid hatt et fysisk talent, og han har jobbet hardt og målrettet for å komme dit han er i dag, sier pappa Parr.

Som nittenåring fikk han tilbud fra AaFK, og i og med at familien Parr kommer fra Ålesund-traktene, sendte familien eldstesønnen av gårde.

– Jeg trives godt i Ålesund. Det har nok litt å si at jeg er kjent her fra før, sier Jonathan.

– Og cupgullet er det aller største jeg har opplevd, smiler han.

– Festen i Ålesund var fantastisk. Utrolig at så mange mennesker kom for å feire med oss, sier Jonathan.

Men han savner lillebror på Holmlia.

– Jeg skulle ønske jeg fikk mer tid sammen med ham, og familien, sier Jonathan, som snakker daglig med mor, far og lillebror på telefon.

EM-kvalifisering

I går satt stortalentet seg på flyet med U21-landslaget. EM-kvalik mot Serbia venter – det samme gjør framtida.

– Vi må nok vinne den kampen hvis vi skal komme til EM, og det har vi veldig lyst til.

– Drømmen er jo å bli utenlandsproff. Men det får man ta når, og hvis muligheten byr seg, avslutter holmliagutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere