*Nettavisen* Nyheter.

På hengende håret

Bjørn Slapø (foran) og Rolf Halden friskt padlende i Bestumkilen.

For kort tid siden holdt en padler på å miste livet. Er vinterpadling en risikosport?

Bestumkilen: Nei, langt ifra. Det er bare snakk om å bruke hodet, sier Bjørn Slapø (78), som vi treffer i Bestumkilen.

Sammen med Rolf Halden (80) har de to veteranene fra Oslo kajakklubb tatt en tur i fjorden i strålende vintervær. Slapø var vitne til hendelsen, hvor en kvinnelig padler nesten satte livet til for et par uker siden.

Litt av en prestasjon

Hun fikk sannsynligvis et illebefinnende og falt i vannet ved Killingen. En av våre mest erfarne padlere, som også er kvinne, ble gjort oppmerksom på at det hadde skjedd en ulykke ved at noen ropte fra land. Hun kom raskt til stedet og fant kvinnen med hodet ned i vannet og med en arm over kajakken med bunnen i været.

Det er litt av en prestasjon at hun som oppdaget dette, klarte å buksere den bevisstløse kvinnen inn mot land samtidig som hun måtte padle med en åre. De som var på land ringte redningssentralen, som i løpet av kort tid var på plass både med båt og ambulanse på land.

De hadde også med froskemann som hjalp til. Jeg kom til helt på slutten og fikk se at kvinnen ble brakt i land. Jeg er glad for at det var en våre mest erfarne padlere som oppdaget det dramatiske uhellet, sier Slapø, som ikke kan berømme kvinnens innsats nok.

Godt utstyrt

Selv med nesten 2000 medlemmer i klubben har vi aldri før hatt en så alvorlig ulykke, og aldri noe dødsfall i klubbens historie, tilføyer Rolf Halden.
Det er snakk om å være godt utstyrt. Hun som falt i vannet var godt kledd og hadde vært mye i kajakk. De fleste av oss har tørr- eller våtdrakt og er kledd mot kulden. Vi bruker naturligvis vest, sier Slapø.
De to gutta kan også vise til at de er godt utstyrt og tar alle forholdsregler når de er ute på sjøen en vinterdag.

Kan ikke bli bedre

Vi tar hensyn til at det er to-tre grader i vannet. Vi holder oss nær land, hvis uhellet skulle være ute. Vi går heller ikke ut i de samme bølgene som om sommeren, sier Halden.
Begge mener at vinteren er vel så fin tid å padle på som andre årstider.
Se på denne dagen med strålende sol og helt vindstille. Det kan ikke bli bedre. Når høsten kommer har vi vannet for oss selv. Da går alle båtene i opplag, sier Halden.
Takk for praten. Nå vi ta en tur til. Maken til vær skal du vente lenge på, sier Slapø, før de to kajakkene glir lydløst fra land.
.. en våre mest erfarne padlere oppdaget det dramatiske uhellet
Rolf Slapø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag