*Nettavisen* Nyheter.

På høyde med Jens

KAN VINKE: Fra R6s takterrasse kan statsrådene vinke til Jens.

I juni 2012 står et nytt regjeringsbygg klar til bruk. I 13 etasjer over bakken kan Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet «sole seg» i sine nye kontorbygg.

SENTRUM: Statsbygg bygger om og restaurer tre eiendommer i Keysers gate 6 og 8, og Teatergata 9 til et nytt regjeringsbygg (R6). DittOslo.no fikk en fersk omvisning i utvidelsen av regjeringskvartalet av prosjektsjef Steinar Støre i Statsbygg.

Del på Facebook

På toppen av R6s takterrasse er det en storslått utsikt over byen, og et steinkast unna troner statsministerens kontor. På en varm sommerdag kan statsrådene nyte lunsjen i finværet mens de vinker til Jens.

KLIKK HER, OG SE FLERE BILDER FRA OMVISNINGEN

Selv om departementene får «nye høyder» er det Jens som fortsatt har overblikket og kan vinke ned til dem.

– Det er ingen som går høyere enn Jens, sier Støre med et smil om munnen.

Lyst og moderne

Bygget i Teatergata 9 er erstattet med et nytt bygg, mens Keysersgate 8 er et verneverdig bygg fra 1899, og derfor tatt vare på i original stil.

– Vi behandler det som et fredet bygg og har valgt farger og maling som er tidsriktige i forhold til 1899, forteller Støre.

Kontorene i det fredete bygget er betydelig større og høyere under taket, enn i de nye byggene. Der er kontorene 10 kvadratmeter og holder mer nøytrale farger.

Fordelt på de tre byggene er det 440 kontorer samt møtelokaler og kantine. Med et nøkternt og moderne design tviler ikke Støre på at R6 vil bli tatt godt imot av departementene.

– Ingen av departementene har sett R6 enda, men jeg tror dette vil bli en flott og god arbeidsplass for dem. De kommer til å ha det fint, sier han.

Kabalen ikke lagt

Støre er stolt over å kunne vise frem byggverket, men hvem som får trone som Jens gjenstår å se.

– Kabalen er ikke langt ennå. Departementene jobber med den, så hvem som blir sittende i hvilket kontor er ikke bestemt, sier Støre.

– Du har ikke noe snacks å fortelle om statsrådskontorene, da?

– Jeg har dessverre ikke det, sier Støre og ler.

– Når kabalen er lagt, vil det være et bevisst valg?

– Det vil nok ikke være bevisst, men heller hva som er fornuftig for seksjonene og avdelingene, forteller han.

Stolt Støre og Haugen

I byggeprosessen av R6 har Statsbygg hatt tre hovedmål for miljø; miljøriktig material- og produktvalg, redusere og håndtere avfallet på en miljøriktig måte, og et maks årlig energibruk for byggene.

I tillegg har både Statsbygg og Veidekke vunnet prisen for sikkerhet på arbeidsplasser.

– Det å være best i klassen og få en pris for det er en veldig hyggelig følelse. Jeg er stolt av å vise frem R6 i dag, sier Støre.

Marianne Haugen, prosjektleder i Veidekke, er også fornøyd med det nye regjeringsbygget.

– Jeg er veldig stolt, og R6 blir en flott arbeidsplass, sier Haugen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.