RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På jakt etter flere dype sangrøster

Abildsø Bygdekor er i en uvanlig situasjon. I motsetning til de fleste kor som etterlyser flere tenorstemmer søker dette blandakoret etter flere barytonsangere.

ABILDSØ: Det er torsdag kveld og fra musikkrommet på Abildsø skole klinger det vakre toner fra voksne stemmer. Det er korøvelse med Abildsø Bygdekor. Dette er et kor med lange tradisjoner og i 2008 skal koret feire sitt 25-års jubileum.

På et hotell i London

Det hele startet på et hotellrom i London, kan korleder Lars-Kristian Berg fortelle og legger til:
En gjeng foreldre var med sine barn på tur med Abildsø skolekor. Det slo dem at "dette kan vi også gjøre" og dermed startet de sitt eget kor - Abildsø Bygdekor.
Berg har selv vært med i blandakoret i over femten år og har i tillegg dirigert koret i tre av disse årene. I dag er det Kjetil Aamann som svinger dirigentstaven, og det har han gjort de siste tre årene. Sangen er en hobby og øvelsene fungerer som en sosial møteplass, men det er ingen tvil om at de vakre stemmene er ettertraktet i konsertsammenheng også.

Vi drar mye på turer utenlands hvor vi samarbeider med andre lokale kor. Vi har vært i Budapest, i Cork i Irland, i Tallin i Estland og i mai reiser vi til Catalonia, forteller Berg.

Den 24. mai bærer altså ferden til det nordøstlige Spania og det historiske området Catalonia. Der skal koret holde konserter i samarbeid med et lokalt spansk kor. På programmet er det tradisjonelle norske sanger som Dalakopen og Laudate samt noen spanske sanger.

Barbershop

Koret holder mange konserter i året, og har blant annet en fast samarbeidsavtale med Manglerud kirke. Under høst og vårgudstjenesten holder koret tradisjonsrike konserter i kirken samt adventskonserten som holdes hver jul den tredje søndagen i advent.
I år ønsker vi også å få til noe nytt. Vi ønsker å holde en julekonsert for folk på alders -og sykehjem. Vi håper at Lions blant andre vil hjelpe oss med transporten av de pleietrengende, forteller Berg. Korlederen skyter også inn at fire karer i koret i tillegg har dannet en "barbershop" gruppe.
Dette er en vokal harmonikvartett med røtter fra det afro-amerikanske miljøet i USA på begynnelsen av 1900-tallet:
Det er ikke noe stort barbershopmiljø i Norge så vi liker å underholde med denne gruppa i sosiale sammenhenger.

En munter gjeng

Vi er en munter og sosial gjeng med en gjennomsnittsalder på cirka 50 år. Vi har det veldig gøy, smiler korleder Berg.
Og ikke minst så lager dere fin musikk, skyter dirigent Kjetil Aamann inn og presiserer:
Abildsø Bygdekor har noen øyeblikk hvor det klinger virkelig spesielt fint.
Neste konsert blir avholdt i Høyenhalls skoles aula den 4. mai. Og er det noen barytonsangere der ute foruten kor så er det bare å kontakte Lars-Kristian Berg i Abildsø Bygdekor.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere