RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På jakt etter gamle akeleier og eurikler


Reidar Rasch i Nordseter pensjonistforening og Sigrid-Ann Mortensen i Nordstrand hagelag ser frem til å kunne sette hakke og spade i jorden, og starte den tidsriktige beplantningen ved Nordseter gård.
Reidar Rasch i Nordseter pensjonistforening og Sigrid-Ann Mortensen i Nordstrand hagelag ser frem til å kunne sette hakke og spade i jorden, og starte den tidsriktige beplantningen ved Nordseter gård.
Blomsterbedene ved Nordseter gård skal få tidsriktig beplantning. Til det trenger hagelaget publikums hjelp.

NORDSETER: Nordstrand hagelag forsøker å være en trivselsfaktor i nærmiljøet. I år har vi satt oss som mål å oppdatere bedene rundt Nordseter gård, forteller styremedlem Sigrid-Ann Mortensen.

Vårt mål er å beplante bedene med såkalt tidsriktige planter, slik vi tror de kan ha vært på "oldemors" tid ( ca. 1880-1920). Vi tenker blant annet på silkepeon, akeleie, duftende eurikler og liljer.

Plantehistorie

Vi ber derfor beboere i Nordstrand/Bekkelaget-området som har planter de mener kan passe, planter som kan deles og få et nytt "hjem" på Nordseter gård, om å kontakte oss. Enten ved å stille på hagelagets møte tirsdag 10. februar på Nordseter gård. Eller sende meg noen ord på e-post: sigridann@gmail.com, sier hun med forhåpningsfull stemme.

Dette møtet skal vies konkret planlegging. 12. mai blir det dugnad med utplanting. Jeg er kjempespent på om vi får noen respons.

Vi ønsker, i tråd med det som er gjort på Kongsgården på Bygdøy, å lage plaketter ved hver plante for å fortelle litt om plantens historie, hvem som har gitt den, hvor gammel man antar den er og lignende, forteller Sigrid-Ann Mortensen.

Fargerikt syn

Reidar Rasch, leder av Nordseter pensjonistforening, som driver Nordseter gård, er begeistret for hagelagets planer.

Det er fenomenalt å få sakkyndig hjelp til dette. Vi gleder oss til å bli et sted å vise frem for planteinteresserte, sier Rasch.

Hagelaget og pensjonistforeningen startet forøvrig sitt gode samarbeid allerede i høst. Da ble løk for 1.300 kroner satt ut.

Det skal bli et fargerikt syn i vårsola, håper Rasch.

Sigrid-Ann Mortensen minner om at hagelaget også er i aksjon med beskjæring av frukttrærne ved Nordseterhjemmet lørdag 28.mars mellom klokken 13 og 15.

Der kan folk gjerne møte opp og få noen tips til omsorgsfull beskjæring av trær i sine egne hager, forteller Mortensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere