RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På kirkevei til kjøpesenteret

I mange år har Lambertseter-prestene møtt sin menighet på kjøpesenteret en gang før jul. Slik blir det også i år.

Lambertseter:Det var daværende sogneprest Jens-Petter Johnsen som fikk ideen om å ha en førjulsgudstjeneste på kjøpesenteret. Dette ble så vellykket at det har blitt fulgt opp år etter år. I fjor tror jeg det var omkring 400 her, sier Øyvind Monstad som skal ha årets gudstjeneste.

Han er minst like travelt opptatt i førjulstiden som alle andre. Passende nok møter vi han på senteret med prestekjolen i en Rimi-pose.

Førstkommende søndag før forretningene åpner, gjør vi i stand til ny gudstjeneste her, forteller han. Og i år får vi enda bedre plass.

Større kor

Det ligger flere tradisjonselementer i denne gudstjenesten. Alle år har gospelkoret Reflex deltatt med sin sang. Og de har også med seg band. De blir flere i år, og vil denne gangen ha flere kjente julesanger enn gospel-stilen de har holdt tidligere, forteller presten.

Og hva står i manus når du søndag entrer prekestolen?

Tvil

Naturlig nok vil jeg komme inn på emnet om betydningen av julen, hvordan vi forbereder oss og alt vi har å gjøre nå de siste ukene og dagene før høytiden. Men jeg kommer også inn på det som jeg hadde tatt for meg om gudstjenesten hadde vært i kirken - nemlig dagens tekst. Den er hentet fra Matteus og handler søndag om Døperen Johannes. Han var jo den som ordnet opp, men da det røynet på, var han i tvil om Frelseren virkelig ville komme. Og slik er det vel med oss også? Vi tviler også når livet virker som en lang motbakke. Og hva er fred? Tenker vi på det som ligger litt dypere enn det vi skal oppleve etter de travle førjulstider? Kjøpesentergudstjenesten på Lambertseter begynner førstkommende søndag kl. 12.30. Før og etter spiller Karlsrud skoles musikkorps kjente julemelodier. Dette korpset skal også ha konsert samme ettermiddag i kirken.

Vanligvis er det vi som ønsker dere velkommen til kirken. Søndag er det vi som skal gå ut, og hva er vel mer naturlig enn å dra til kjøpesenteret hvor alle skal denne siste søndagen før jul, sier Øyvind Monstad og ønsket velkommen til en annerledes, men likevel tradisjonell gudstjeneste.

Hva er fred? Tenker vi på det som ligger litt dypere enn det vi skal oppleve etter de travle førjulstider?

Øyvind Monstad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere