RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På kokkekurs med Måkestad Bovim


LÆRTE BORT: Ingvill Måkestad Bovim (høyre) og Tone Wigemyr lærte unge BSK´ere å lage sunn og enkel mat.
LÆRTE BORT: Ingvill Måkestad Bovim (høyre) og Tone Wigemyr lærte unge BSK´ere å lage sunn og enkel mat. Foto: FOTO: Arild Jacobsen
Stjernene Ingvill Måkestad Bovim og Tone Wigemyr inviterte unge BSK´ere til kokkekurs på Bekkelaget skole.

BEKKELAGET: - Det er veldig viktig for ungdom å spise riktig, så vi lærer dem å lage noen enkle og sunne retter, sier Ingvill Måkestad Bovim.

33-åringen løper for BSK, og er Norges suverent beste mellomdistanseløper. Sammen med klubbvenninnen og orienteringsløper Tone Wigemyr inviterte hun til jentekveld på kjøkkenet på Bekkelaget skole.

- Kosthold er veldig viktig. Du fyller ikke diesel på en bensinbil, og vi skal ikke fylle drittmat på kroppen vår, sier Ingvill, som er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og har gitt ut to kokebøker.

Jentene på kurset var tenåringer fra friidrett - og orienteringsgruppa.

LES OGSÅ: Måkestad Bovim til topps for BSK

- Initiativet er et ledd i BSKs prosjekt "Lederstjerne" hvor noe av poenget er at utøvere fra individuelle idrettere skal ha en sosial arena å møtes i, sier Tone, som har en mastergrad i idrettsfysiologi.

Toro tomatsuppe

På menyen sto balnt annet en variant av havregrøt, laks med grønnsaker, energibarer og en dessert med mango og havrekjeks.

LES OGSÅ: - Kan føre til økt rekruttering til BSK

- Jeg er veldig glad i å lage mat, men dette er veldig enkelt og sunt. Dette klarer alle å lage, sier Ingvill.

Men ikke alle jentene på kurset hadde like mye erfaring.

- Jeg må være så ærlig å si at jeg ikke lager noe særlig mat. Det begrenser seg likson litt til Toro tomatsuppe, sier Johanne Øderud Vatne (16).

Og pasta har hun peiling på.

- Vi har en pastamaskin hjemme som kan lage pasta fra "scratch". Det tar en hel kveld, men der er litt gøy, sier Johanne.

- Hva tenker du om dette matkurset her?

- Veldig moro faktisk. Tror kanskje jeg får et alternativ til tomatsuppe og Grandiosa nå, smiler Johanne.

Pannekaker og omelett

Noen bidrar litt i matveien på hjemmebane.

- Jeg lager litt. Pannekaker, eggerøre og omelett er jeg god på. Og så pleier jeg å lage hjemmelaget sushi, forteller Andrea Smedsrud Gammelgård (14).

Jentene  fulgte spent med da Ingvill og Tone forklarte.

LES OGSÅ: Wigemyr tok sølv i sitt beste løp

- Jeg synes det er veldig interessant. Vi får lære litt om hva som er riktig å spise, og så får jeg tips til noen nye retter, sier Anne Seierstad (16).

Flere av jentene hjelper til på kjøekkenet på lørdagene.

- Jeg lager lørdagspizza, helt fra bunnen av, sier Karine Jacobsen (15).

Det samme gjør Caroline Haugan (14).

- Og noen ganger lager jeg taco på lørdager, og så er jeg god til å lage ostesmørbrød, legger Caroline til.

Må planlegge

Som toppidrettsutøver og småbarnsmor kjenner Ingvill til tidsklemma som de fleste foreldre føler at de havner i.

- Skal man rekke over alt med skole, jobb, familie, venner og trening så er det viktig å planlegge måltidene. Går man tom så er det lett å kjøpe seg en sjokolade, sier 33-åringen.

Riktig mat er viktig hvis man skal lykkes på idrettsbanen.

- Man må spise nok og sunn mat hvis man skal orke å gjennomføre all treningen, sier Ingvill Måkestad Bovim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere