Gå til sidens hovedinnhold

På kunstnerjakt til by :Larm

Har du en kunstner i magen og er rocker i sjela? By:Larm og "Nisjelandet" leter etter deg!

YOUNGSTORGET: By:Larm-prosjektet "Nisjelandet" leter i disse dager etter prosjekter og talenter som kan gjøre festivalopplevelsen på by:Larm 2009 enda bedre. For som de selv sier; musikkulturen er så mye mer enn musikk.

Vi oppfordrer folk til å komme til oss med originale, nytenkende ideer som passer inn på en rockefestival. Det skal være flippa mer enn flinkt. Vi ser ikke nødvendigvis etter folk som har gått på Kunsthøgskolen for å si det sånn, sier Ivar Mykland, prosjektleder for "Nisjelandet".

Mange søkere

Selv om søknadsfristen først er på søndag, har det ikke mangla på folk som gjerne vil ha en sjanse til å vise fram sitt talent.

Så langt har vi fått over 60 søknader, men vi regner med at det kommer til å rushe inn med henvendelser fem på tolv den siste dagen. Sånn er det jo alltid, ler Mykland som ikke vil røpe om han har noen favoritter ennå.

Jeg vil jo ikke gi folk falske forhåpninger, men generelt kan jeg jo si at vi ønsker å presentere flest mulig på en best mulig måte. Vi møter gladelig alle som ønsker dialog med oss, fortsetter han.

Tar over Oslo øst

Under årets by:Larm tok ulike kunstnere over store deler av byen i regi av "Nisjelandet". Performance-kunst i Karl Johan, utstilling på DogA, og heftige sceneopptredener, fikk Oslo sentrum til å syde. Mykland håper nå på enda flere arenaer der nye talenter kan boltre seg.

Vi er utrolig heldige som får benytte et område som Youngstorget. Det er en juvel for oss. Leieprisene gjør det mulig å ha et mangfold av folk som får lov til å prøve, feile og prøve på nytt. Det er rett og slett en kulturell sandkasse, sier han fornøyd og kan fortelle at "Nisjelandet" også er i dialog med UNIK om å benytte butikker til litt utradisjonelle vindusutstilinger.

Vi fikk fantastiske tilbakemeldinger i fjor. I år skal vi bli enda bedre, lover Mykland.

Det skal være flippa mer enn flinkt

Ivar Myklalnd

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus