*Nettavisen* Nyheter.

På med finstasen!

Det er tiden igjen. Du må inn i skapet for å sjekke tilstanden på finstasen. Skoene skal pusses og flaggene skal strykes. Og har du ikke fått fikset 17.mai-sveisen på plass ennå, er det på tide å bestille time. Har du en håpefull pode eller to, trengs det nok en tur i klesbutikken. De har jo en tendens til å vokse litt i den alderen.

Å feire 17.mai her i vest er trivelig. En av journalistene i vår redaksjon hadde sin første 17.mai-feiring i Vestre Aker i fjor. Han var riktignok heldig som fikk debutere som utegående reporter med selveste Kongeparet på besøk i bydelen. Kongen og Dronningen kastet glans over blant Hovseter. Og det var folk, folk og atter folk overalt for å få et glimt av dem. For vår journalist ble det en helt spesiell nasjonaldag.

Kongeparet kommer ikke hit i år. Men dagen blir fin likevel. Hvis du synes det er mer enn nok mennesker samlet langs Karl Johan og i sentrum, trenger du ikke dra ned dit. I dag gir vi deg en fyldig oversikt over 17.mai-programmene for skolene og samlingsstedene i Bydel Vestre Aker. I ditt nærmiljø er det mer enn nok å fylle dagen med. Har du for eksempel lyst til å kaste noe tungt langt vekk? Og helt lovlig? Da er melkespannkasting i Sørkedalen midt i blinken. Vil du heller vise litt annen styrke? Da er Sørkedalsmesterskapet i tautrekking en sikker vinner.

Beveger du deg i nærheten av Huseby, er Gardens drilloppvisning noe du bør få med deg. Vi må ikke glemme at vi har en av landets største stoltheter i vår egen del av byen.

Kanskje vi lenger ikke er så opptatte av hvorfor de alvorlige mennene satt på Eidsvoll en dag i 1814. Men det er en ypperlig dag til å komme seg ut i nærmiljøet. Og se hva man har. Det er ikke alltid vi har tid til det ellers.

Vi i redaksjonen ønsker deg og dine en flott dag!PS! Bilder fra den store dagen kan du selvfølgelig se på akersposten.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.