På samling

Femten aktive skiløpere fra Rustad har vært på sin årlige treningssamling i Alpene.

Ramsau, Østerrike: Byen Ramsau har et yrende folkeliv rundt høsttider. Topputøvere innenfor langrennsporten kommer for å gå på isbreen som ligger opp på fjellmassivet rett ovenfor Ramsau. Utøverne kommer fra alle slags land, på breen finner man også mange norske langrennsløpere som har tatt den lange turen ned til Ramsau.

Rustad IL har tatt turen i 15 år, for å kunne nyte høstferien på ski. Noen av utøverne var der en uke før de andre kom ned. Reiseruten startet på Gardermoen med fly til München derifra med leiebil til Ramsau.

I de ti dagene bodde de på Pension Bernhard, her har de bodd i flere år på rad. Langrennsgruppa i Rustad IL reiste til Østerrike med satsningsgruppen sin, det vil si seks seniorer og ni juniorer.

For å komme opp til breen så må man ta en gondol som kan ta 50 personer, turen starter på 1700 m.o.h. og i løpet av fem minutter har man nådd toppen på 2700 m.o.h. På breen så finner man en oppkjørt skiløype på cirka åtte km med spor for både klassisk og skøyting, det var påskeføret på starten av uka, og det å føre på klister under skiene var ikke noe problem.

Det hadde vært veldig varmt og isen hadde smeltet veldig mye før de ankom Ramsau. Normalt sett har det vært to løyper på breen, en lang og en kort, men i år var det kun en løype som var kortere en normalt. På breen hadde det kommet frem sprekker i isen som var veldig dype.

Sosialt

Sosialt samvær er også veldig viktig på treningssamling, leder for langrennsgruppa Barbro Tomter Dahlen sier at de er i Østerrike for trening men også for å ha det sosialt. Er det ikke sosialt innen for en klubb så blir det fort kjedlig å drive med idrett.

Satsningsgruppa til Rustad IL hadde to økter hver dag, den første økten startet alltid på breen, stilartene varierte fra dag til dag, og andre økten var enten på bena eller på rulleski. En tradisjon som Rustad IL har, er å spille fotballkamp mot et annet idrettslag. I år sto Røldal sto på motsatt halvdel. Rustad vant 4-2.

Satsningsgruppa til Rustad IL dro til Ramsau for å få føle hvordan det var å ha snø under bena igjen. Fordi det har gått 5-6 måneder siden noen av disse utøverne har gått på ski, og med løping, sykling og rulleski som trening om sommeren så var det på tide å forberede seg for å gå på ski, siden det ikke er så lang tid igjen til skisesongen starter. Og nå er Rustad IL klare for skisesongen.

Sandra Marie Paulsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.