*Nettavisen* Nyheter.

På ski i nabolaget

Tvillingsøstrene Line og Hanne Bastholm (9 1\2) syns det er supert med snø. På mandag var de klare til start på Naborunden i Sørkedalen.

Sørkedalen: Det aktive søskenparet danser en oppvarmingsdans for å holde varmen før start i Naborunden. Om sommeren holder de på med sykling og turgåing, men om vinteren gjelder det å ha ski på beina. Men danse gjør de året rundt. Nå kribler det i magen for om ikke lenge er det deres tur til å stå på startstreken.
Vi gleder oss til å gå rennet nå. Dette er andre gangen vår, forteller de ivrig.

Flere generasjoner


Naborunden er et skirenn for gutter og jenter i alderen 9-12 år, og denne mandagen var det 2 km klassisk som var distansen. Rennet arrangeres i som et samarbeid mellom naboene Fossum, Njård, Heming, Ready, Hosle, Røa, Sørkedalen IL, Try og Vestre Aker Skiklubb. Naborunden har holdt på i en årrekke, men arrangement-ansvarlig Gry Oftedal Bjørum og Ellen Sofie Wessel klarer ikke å komme på akkurat hvor mange år det er blitt.
Vi nærmer oss vel 40 år, tenker jeg. Det er jo besteforeldre som er med barnebarna sine i dag som selv har gått rennet den gang de var unge, sier Bjørum.

Over 700 deltakere


Det er et nokså populært renn, og uten å få eksakte tall kan Wessel fortelle at det er over 700 deltakere med denne runden. Over 100 av dem var etternølere og meldte seg ikke på før samme dag.
Det er veldig mange etteranmeldte deltakere. Grunnen er nok at det ikke var mange i skimodus før jul da påmelding var. Nå derimot er det ordentlig vinter og da vil ungene ut på ski, sier hun.
Nesten hele klassen skal gå, forteller Line og Hanne, som går på Sørkedalen skole.
Ja, det er nesten obligatorisk for elevene på den skolen, ler Bjørum.

Skiglede i fokus

Selv i 15 minusgrader er det kun fokus på skiglede under Naborennet, og litt på å holde varmen da.
Det er ganske kaldt i dag, men vi syns det var forsvarlig å holde rennet likevel. Når det endelig har kommet snø og alt mulig, sier Wessel. Det er tidtaking under rennet, men Wessel presiserer at det ikke er der fokuset ligger.
Her deltar flere som ikke trener langrenn til vanlig. Vi ser alle ambisjonsnivåer i løypa, alt fra mord i blikket til søndagstur, sier hun. Resultatene blir også presentert i alfabetisk rekkefølge. Tvillingsøstrene er på hjemmebane under Naborennet, og kan fortelle at det gikk veldig bra forrige gang de deltok også. Men de tenker ikke så mye på tiden de heller.
Vi bryr oss ikke om tiden. Vi bare går som vi vil, vi, sier de. Men da bryter pappa Knut inn.
Vi starter for fullt, og så gir vi på etter hvert, sier han skøyeraktig, mens jentene ler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.