*Nettavisen* Nyheter.

På skolebenken i ferien

Rektor på Rommen skole har satt i gang høstskole. – Mange av elevene kjeder seg i ferien. Nå har de mulighet for litt kunnskapsrik aktivisering, sier Trond B. Karlsen.

Elevene på Rommen skole skal ikke kjede seg i høstferien. 255 elever skal på høstskole.

ROMMEN: For første gang skal det være høstskolen på Rommen skole. Fra klokken 09 til klokken 13.30, 4., 5. og 6. oktober, skal elevene som er påmeldt skal være på skolen.

Elever fra 2. til og med 10. trinn kunne melde seg på og de kunne velge i fagene norsk, engelsk og matte.

Les om sommerskolen her.


– De fleste har valgt matte. Høstskolen kommer til å ha repetisjonskurs av det som elevene allerede har lært. Vi gikk tidlig ut til foreldrene og oppfordret dem til å snakke med elevene om at det ville være lurt å velge fag de synes er litt vanskelig, forteller rektor, Trond B. Karlsen.

På ungdomstrinne valgte 33 elever matte, og må dermed deles inn i grupper på to.

I vannet

Det bys på mer enn kun teori. Elever fra 5. trinn til 10. trinn har fått tilbud om svømmekurs i uke 40. Barna hentes med buss og kjøres til Lambertseter bad. Svømmekurset er det fem instruktører fra Lambertseter svømmeklubb som står for.

– Elevene måtte velge enten den faglige biten eller svømmekurs. Svømmingen er også gratis og 70 elever har meldt seg på, forteller Karlsen.

Elevene fra 5.–7. trinn har kurs fra klokken 10 – 12, mens elever fra 8.- 10. trinn har kurs fra 12- 14. Hovedsakelig er dette for elever som ikke kan, eller som sliter med svømmekunnskapene.

Les om åpningen av Rommen skole.

Kunnskapsrik aktivisering

Det er lærerne på skolen, sammen med lærerstudenter fra høyskolen og universitetet, som har ansvaret for den faglige biten. Skolen allierte seg med studentene slik at lærerne på skolen skulle ha muligheten til å få litt høstferie.

– Ni av tolv kurs er det lærere som holder. Jeg trodde flere av mine lærere ville ha fri i høstferien, sier rektoren lattermildt.

Karlsen er veldig fornøyd med påmeldingen og forteller at høstskolen arrangeres av to grunner.

–Den ene er for at elevene skal få et bedre kunnskapsgrunnlag. Den andre er fordi de fleste foreldre er i jobb og kanskje synes det er vanskelig å aktivisere ungene. Nå får ungene kunnskapsrik aktivisering, sier Karlsen, som ønsker en permanent høstskole og vinterferieskole.

– Vi kommer til å holde vinterskole også. Vi vurdere å sette i gang noe i romjulen også, men da kan det bli litt vanskeligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.