RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På sporet av noe stort

Kristin Størmer Steira (23) kommer opprinnelig fra Tana. De to siste årene har hun gått for Høybråten/Stovner. Lørdag vant hun sin første verdenscupseier. Nå satser hun på stafett NM-gull.

Stovner: Den nybakte seierskvinnen går sin tredje sesong for Høybråten/Stovner. For to år siden kom hun på landslaget. Før jul kom hun på andreplass i et verdenscuprenn.
Ingen forhåpninger
Da Kristin stod på startstreken under lørdagens jaktstart i italienske Pragelato, hadde hun ingen forhåpninger om at hun skulle klare å komme først i mål.
- Nei, jeg tenkte egentlig ikke så mye på det, men da er det jo desto morsommere å vinne, stråler 23-åringen som i likhet med andre som driver med toppidrett har et mål.
- Det er klart jeg vil bli best, innrømmer Kristin som nå har satt seg større forhåpninger frem mot VM i Oberstdorf.
- Jeg håper å få gå ti kilometer skøyting, duathlon og stafetten. Hvis jeg blir blant de seks beste på de individuelle løpene, er jeg godt fornøyd.
- Det er vanskelig å beskrive hva jeg følte da jeg vant. Det var bare en fantastisk følelse.
NM-gull
Men om livet har forandret seg etter seieren, nekter Kristin for.
- Nei, jeg er akkurat den samme personen i dag som jeg var på fredag. Det har ikke forandret så mye, men det har bare blitt litt flere telefonoppringinger enn vanlig, ler langrennstalentet.
Men før VM skal Kristin kjempe om de gjeveste medaljene mot sine landsmenn under NM på Lillehammer.
For to år siden vant Høybråten/Stovner damene NM-gull i stafett. Ifjor ble laget nummer to. Under NM går jentene for gull.
- Målet mitt er to medaljer og gull i stafett, understerker Kristin og fortsetter:
- Det var da jeg flyttet til Oslo jeg valgte å gå for Høybråten/Stovner. De virket som å ha et bra opplegg å tilby. I tillegg har de andre bra langrennsjenter sånn at vi får et bra stafettlag, forteller Kristin.
Kristin har ingen planer om å forlate klubben hvor hun har fått sitt ordentlige gjennombrudd i langrennsporet.
- Jeg har det veldig bra her, og jeg har ingen umiddelbare planer om å skifte klubb. Det er sikkert veldig morsomt for de yngre løperne i klubben å se at det er mulig. Jeg prøver å stille opp for dem, men det er mange reisedøgn når man er del av landslaget. Men jeg gjør så godt jeg kan for å inspirere de yngre løperne i Høybråten/Stovner, lover Kristin.
Etter NM reiser Kristin sammen med de andre langrennsløperne på samling i Italia for å trene og forberede seg på det som kan bli et nytt høydepunkt i 23-åringens karriere - VM.

Det er klart jeg vil bli best.
Kristin Størmer Steira

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere