På sporet i 40 år til Lambertseter

I år er det 40 år siden vi fikk T-bane, og den første gikk til Lambertseter. Kong Olav var blant de første som fikk reise sammen med daværende ordfører Brynjulf Bull

Lambertseterbanen: Jeg husker godt da kongen kom. Folk hang ut av vinduene og ropte "Heia, Olav".

Erna Mangset (83) sitter på benken under skyggefulle trær i Lambertseter senter. Jeg måtte jo ta en tur hit i dag for å høre Gatesangerne ha minikonsert som markering av jubileet, sier hun.

Den spreke 83-åringen husker godt hvordan det var da T-banen gjorde det så mye lettere for folk å komme seg til og fra drabantbyen.

Vi ble liksom mer knyttet til byen, sier hun og titter på avisen som forteller om T-banedriften og jubileet. Se, der er jo kong Olav på første side, og sannelig holder han et Noprdstrands Blad i hånden. Nei, dette var da artig.

Jubileet ble markert med mye sang og spill lørdag formiddag. På Lambertseter var Gatesangerne Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal og Kjetil Skaslien.

Og på Manglerud kunne kunder på senteret glede seg over sang og musikk fra Trond Granlund og hans band.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.