På svinesti i Østmarka

Hvem er det som eier denne kjælegrisen, undres Øivind Johannessen i Brendagrenda. Den fulgte med han hjem fra tur i Østmarka fredag formiddag.

Hvem er det som eier denne kjælegrisen, undres Øivind Johannessen i Brendagrenda. Den fulgte med han hjem fra tur i Østmarka fredag formiddag.

Noen kan gå mange turer i Østmarka uten å se et eneste dyr. Andre dumper borti firbeinte de ikke forventer å møte.

ØSTMARKA/BRENNA: - Jeg var fredag formiddag på turveien mellom Søndre Dal og Skullerudstua, forteller Øivind Johannessen som bor i Brennagrenda.

- Da ble bikkja urolig, og plutselig dukket et svart, rundt dyr opp foran meg. Minigris hadde jeg ikke akkurat ventet å møte i Østmarka. Ganske klart at den var på rømmen, for slike dyr går jo ikke vilt i skogen.

- Jeg tror neppe den hadde klart seg så lenge i marka, så jeg bestemte meg for å få den med hjem, sier den nye matfar.

- Jeg forsøkte å få et bånd på den, men det var den ikke interessert i. Dermed måtte jeg trå til som svinepasser, og fikk lokket den med meg den omkring kilometer lange veien hjem.

Nå er det ikke alle som har husrom for en liten gris, men hos familien Johannessen i Brennagrenda var det både hjerterom og husrom.

- Etter at vi kom hjem fra Østmarka, fikk den plass i en åpen utebod vi har. Her har den fått både vann og atskillige brødskiver med leverpostei, for det var tydelig at den var sulten, sier Øivind Johannessen.

- Innledningsvis var det jo litt gøy, men vi fant jo fort ut at den ikke kunne bli hos oss. Derfor ringte vi til politiet på Manglerud, og de kom. Ring Nordstrands Blad eller kanskje FOD-gården var deres råd. For om Mattilsynet må ta seg av den, tar det bare et døgns tid før den blir koteletter og stek, og det vil vi jo ikke. Sommerjobb som grisepasser kan vi imidlertid ikke være.

Den yngre del av familien er ikke helt enig, for den lille sorte betegner de som søt.

Nå håper Øivind Johannessen at det er noen som savner kjælegrisen.

- Jeg tror den har stukket av. Antakelig har den krøpet under et hvitt gjerde for den har lyse malingsflekker på nakken og hodet.

Om noen leser dette og får en jublende reaksjon - det er minigrisen vår! - kan de ringe Øivind Johannessen på 450 33 532.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.