*Nettavisen* Nyheter.

På sykehus etter vill biljakt med politiet

Bilforfølgelsen, som foregikk på natt til tirsdag, foregikk i stor grad på gangvei. Personen som flyktet fra politiet endte på sykehus etter å ha kjørt av veien. Nå er Spesialenheten for politisaker koblet inn for å ettergå saken i sømmene. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

En mann i 20-årene havnet på sykehus etter et desperat forsøkt på å stikke fra politiet i bil tirsdag.

GRORUD: Det som skulle vært en rutinekontroll endte dramatisk da en ung mann på desperat vis forsøkte å sno seg unna politibetjenter i Bydel Grorud natt til tirsdag.

Biljakt på gangvei

Det hele begynte da stovnerpolitiet ønsket å stoppe en bil med uriktig skiltnummer.

Den unge mannen, født i 1985, nektet å stoppe for lov- og ordensmakten, noe som førte til at politiet tok opp jakten på mannen, som forsøkte å riste de av seg på en måte som potensielt kunne vært til stor fare for tilfeldige forbipasserende.

– Det har vært en bilforfølgelse hvor en patrulje kjørte etter en bil hvor sjåføren hadde mye av kjøreturen på gangveien, sier leder av ordensavsnittet på Stovner politistasjon, Mariann Svindal.

Politiet kjørte etter mannen på gangveien, før jakten endte da mannen kjørte av veien.

Bilen fikk store materielle skader, og personen ble kjørt til Ahus med smerter. Ifølge Svindal ble personen lettere skadd i utforkjøringen. Det ble også stadfestet at han var ruspåvirket.

Spesialenheten varslet

Ifølge Svindal er Spesialenheten for politisaker rutinemessig koblet inn for å granske hendelsen.

– Spesialenheten blir varslet i alle slike saker med bilforfølgelse, så vi blir også ettersett for våre handlinger på det området, sier hun.

Etter Justis og Beredskapsdepartementets retningslinjer for politiets praksis ved innbringelser og pågripelser skal en bilforfølgelse kun skje når det ikke antas å innebære unødig fare. Forfølgelsen skal straks avbrytes hvis det anses uforsvarlig å fortsette.

– Går bilforfølgelsen over alle støvleskaft og er til fare for involverte og andre blir den avsluttet. Det skal ikke gå på liv og helse, sier Svindal.

Ifølge henne gjorde patruljen vurderinger av sikkerheten underveis. Hendelsen skjedde på natten, men Svindal sier man ikke forfølger en bil som over tid kjører mye på gangsystemet.

Hendelsen varte fra patruljen meldte det inn, ca. kl. 01.15, til kl. 01.22.

Vedkommende, som er en kjenning av politiet, er pågrepet og avhørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.