RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På tide å feste hjulene


Her noen kreative deltakere fra noen år tilbake. Arkivfoto
Her noen kreative deltakere fra noen år tilbake. Arkivfoto
10. mai er det igjen klart for Norges største olabilløp. Finn frem kjeledressen og merk av Nordberg Grand Prix på kalenderen.

NORDBERG: Det niende Nordberg Grand Prix i rekken ruller i vei nedover Langmyrgrenda 10. mai.

Verdens største?

«Hele Norges olabilløp» beskriver seg selv på denne måten på sine nettsider: «At vi er Norges (kanskje verdens) største olabilløp er det få som bestrider. At våre deltakere og publikum også synes vi er det beste, tar vi som inspirasjon til å gjøre det enda bedre.»

Nordberg Grand Prix har tre klasser. Klasse A er for de tøffeste av de tøffe. Selv den mest garvede av sjåfører kan miste hodet når jubelen bryter løs ved inngangen til Schumacher-svingen. Klasse B er for dem som synes trehjulssykkel begynner å bli vel tregt. Men løypa stiller store krav til både sjåfør og støtteapparat.

I C-klassen, også kalt «idiotklassen», er det de voksne som får prøve seg. Eneste krav er at deltakeren er foreldre til en eller annen. Velt, kollisjoner og skrubbsår er nærmest en selvfølge.

Uavhengig

Nordberg Grand Prix er et uavhengig arrangement, drevet frem av ti ivrige pappaer som alle har vokst opp med et «sterkt undertrykt behov for å kjøre olabil». Løpets langsiktige mål er å ha minst hundre biler på startstreken innen 2010, minst én representant fra kongefamilien til stede, og å komme inn i Guiness Rekordbok.

Målsettingen er kanskje ikke så langt unna. I 2008 deltok rekordhøye 97 biler til start, og statsminister Jens Stoltenberg og rallycrosskongen Pål Anders Ullevålseter, foretok den offisielle åpningen.

Påmeldingen er i gang; se arrangementets hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere