*Nettavisen* Nyheter.

På tide å handle på Tøyen

 

Tøyensenteret har vært gjenstand til debatt i Østkantavisas spalter i en årrekke. Og det er ikke uten grunn. Senteret som en gang var et vitalt nærmiljøsenter har de siste årene vært preget av forfall, tomme butikklokaler og et nærmest hermetisk lukket område, spesielt på kveldstid. Det er en situasjon som gjør området attraktivt for «uønsket aktivitet», og som igjen fører til en utrygg situasjon for beboerne i området.

Så langt er alle enige. Det er også bred enighet om at «noe» må gjøres på Tøyen og det finnes opp til flere bystyrevedtak som delvis konkretiserer dette «noe» med at en helhetlig plan for området må komme på plass. Men for beboerne på Tøyen holder ikke lenger politiske løfter, de trenger politisk handlekraft og gjennomføringsevne.

Ap gir nå velgerne løfte om nettopp dette. De går langt i å love at Tøyen står øverst på prioriteringslista, dersom de kommer i posisjon etter valget i september. Det er et lett målbart løfte.

For dersom Ap får flertall sammen med SV, som også har stått på for Tøyen-området, vil de to partiene regjere i alle ledd på østkanten. De vil da få flertall både i bydelsutvalget, bystyret og regjeringen og da blir det vanskelig å la valgflesk være valgflesk og legge skylda på noen andre i hierarkiet.

For i dagens situasjon er det nettopp det mange velgere opplever. Fordi man i dag har en situasjon med rødgrønn regjering, blått byråd og rødt bydelsutvalg er det mange saker som ender som propper i systemet, grunnet politisk uenighet på de ulike politiske nivåene – som tross alt har i oppgave å bevilge penger nedover i systemet.

Det er en situasjon som har satt blant annet Tøyen i en skvis. Fordi området er «rammet» av flere politiske disputter, som plassering av ulike statlige og kommunale sosiale tiltak, flytting av Munchmuseet og andre saker, har resultatet for beboerne vært en nærmest total stillstand.

De fortjener bedre, og enten det blir rent sosialistisk flertall eller ikke etter valget burde politikerne nå fokusere på gjennomføringsvilje framfor diskusjon, slik at Tøyen igjen blir et vitalt nærmiljøsenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.