RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«På tide med et politisk tankeskifte»


 
  Foto: ARKIVFOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Forståelig nok er jo dessverre fokusen nå totalt vært mediastyrt og utelukkende rettet mot person-nivået og den med-sympati som selvfølgelig alle føler for de involverte i den tragiske hendelsen 22. juli for AUF og AP . Vi har dessverre fått vridd valgkamp-fokusen bort fra de viktige systemendringene som trengs i Oslo med tanke på å være mer innovative og løsnings-orientert i forhold til dagens viktige samfunnsproblemer. Oslo trenger åpenbart en bedring av tilsyn og kvalitet ikke bare på de åpenbare sviktende sikkerhetsaspekter men også for de offentlige tjenestene generelt.

Del på Facebook

FrP er opptatt av å profesjonalisere det offentlige tjenestetilbudet i Bydelen ved å redusere det kommunale byråkratiet i Oslo.

For å styrke første-ledds-tjenestene ønsker vi en overgang fra et politisk lokaldemokrati til et mer moderne tjenestedrevet direktedemokrati.

Som jeg har utdypet flere ganger tidligere i artikler ønsker FrP fokus på den enkelte borgers egen valgfrihet hvor man fornyer mot et mer tidsmessig direktedemokrati som baseres på egne valg gjennom fagkunnskap og egenkompetanse (nøkkelord her er bruk av BRUKERSTYRING og elektronisk DEMOKRATI).

Dagens uheldige nedlatende «politiske adelskap» som ser på borgerne som kunder og klienter er en foreldet tankegang som resulterer i en passiv, tvungen og lite innovativ tjenestemottakelse.

FrP ønsker å styrke front-linje-tjenestene ved en kraftig reduksjon av byråkratiet i Oslo. Vi må starte med hvorledes dette kan oppnås i Oslo og i bydelene. FrP ønsker derfor å redusere antall bydeler til 10 og nedlegge dagens partipolitikk i de operative tjeneste- og tilsyns-baserte bydelene. Med andre ord nedlegge dagens politiske Bydelsutvalg (BU) slik at Oslo kan ha en enhetlig tjenestepolitikk i alle bydeler! Det burde jo være åpenbart for de fleste at å ha forskjellige politiske sammensetninger i de 15 tjenestedreven bydelene som idag gjør det vanskelig å ha en enhetlig tjenestepolitikk staket ut av Oslo Bystyre og Byråd!

Dette er FrP’s første stepp på å få mer fokus på bedre tjenesteutøvelse i bydelene fri for unødig og byråkratisert lokalpolitikk!

Dette styrker og gir mulighet til en mer enhetlig tjenestepolitikk i alle bydelene i Oslo hvor det vil bli mer fokus på kvalitet, tilsyn og sertifisering av tjenestetilbyderne. (Det er jo åpenbart for de fleste at det er lite smart å ha bestillings-/innkjøps-funksjon, kvalitetssikring/tilsyn og tjenesteutøvelse gjennom det samme systemet).

Denne nye måte å organisere innkjøp av tjenester på vil samtidig åpne for mer anbudskonkurranser og gi borgerne mer valgfrihet og følelse av eierskap til de lovpålagte tjenestene.

Tiden for dagens nedlatende kunde og klientinndeling av norske borgere må snus til følelse av medeierskap i fellesskapet!

Hans A. Kielland Aanensen
Leder Nordre Aker Fremskrittsparti
1. kandidat til bydelsutvalget

 

Les mer om valget i Nordre Aker her!

Les mer om valget i Oslo her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere