RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På tiggerferd for svømmehall

Bjørn Solheim frykter dårlig økonomi vil sette en stopper for svømmeanlegg på Frogner stadion.

Frogner: I sommer skrev Lokalavisen om Bjørn Solheims kamp for et utvidet idrettanlegg med svømmehall på Frogner. 1. mars vil han legge fram tegninger for Plan- og bygningsetaten, som etter en utredning, vil legge det fram for bystyret.

– Jeg tror faktisk det ser lyst ut, sier Solheim som er aktiv i interessegruppen for svømme- og fleridrettsanlegg på Frogner stadion.

Skår i gleden

Gruppen har i lengre tid jobbet for å overbevise politikerne om hvor viktig det er med en svømmehall, og ifølge Solheim ser de endelig ut til å fatte interesse. Det er likevel et skår i gleden.

– Interesseorganisasjonen er nå på tiggerferd, og vi trenger hjelp til å finne frem til noen som kan sponse prosjektet. Hvis ikke vil det kanskje aldri bli bygget, sier Solheim.

Han forteller videre at reguleringsarbeidet og arkitekttegningene vil komme på om lag 400. 000 kroner og håper bystyret vil være med på en idédugnad på hva som vil være beste måten å drifte det på. Solheim understreker at det beste vil være om kommunen eier anlegget, men leier det ut til private aktører.

– Ved å sette bort driften til private aktører vil kommunen gå glipp av eventuelle overskudd, men de private investorene vil ha sterkere interesse i å utvikle gode tilbud, og kan ta risikoen for eventuelle underskudd.

Samarbeid med Snøhetta

Han forteller at interessegruppen allerede er i dialog med arkitektfirmaet Snøhetta.

– Arkitektene er positive til ideene våre, men vi vet jo ikke om vi vil ha råd til å betale dem, legger Solheim til.

Han understreker at pådriverne har jobbet hardt for selv å samle inn penger.

– Interessegruppen består av idrettsklubber som stort sett ikke har noe særlig overskudd. Vi har riktignok greid å skrape sammen 40.000 kroner, men dette er bare en brøkdel av hva det vil koste, avslutter Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere