På tomtejakt i Nydalen

UDE vil ha en ny ungdomsskole her, og tomtejakten er snart i gang. Foto: Avantor

UDE vil ha en ny ungdomsskole her, og tomtejakten er snart i gang. Foto: Avantor

Utdanningsetaten etterlyser ungdoms-skoletomt i Ny- dalen. I følge etaten kan nemlig Grefsen vgs. omgjort til ungdomsskole "bli svært dyrt".

NORDRE AKER: En ungdomsskole i Nydalen vil bedre kunne ta imot elever fra Tåsen-området, og etaten vil nå søke etter Nydalen-tomt parallelt med at det planlegges ungdomsskole på Grefsen sier avdelingsdirektør Harald Øvland i Utdanningsetaten (UDE), og legger til at begge alternativene vil bli innarbeidet i høringsutkastet til rullering av skolebehovsplanen.

"Svært dyrt"

Det samme skriver UDE i brev til Foreldreaksjonen i Nordre Aker, som etterlyser en raskere skoleutvikling i bydelen, og som Nordre Aker Budstikke skrev om i forrige uke (les saken på www.nordreakerbudstikke.no).

Hvis omgjøringen av Grefsen vgs. krever store ombygninger, kan prosjektet bli svært dyrt, sier Øvland.

Noen sum på hva en slik ombygning skal koste, fremkommer ikke ennå. Den omtalte mulighetsstudien for vgs-skole til ungdomsskole er foreløpig heller ikke lagt ut offentlig.

Men hvis det blir ny ungdomsskole på Grefsen, så er UDEs målsetting rehabilitering av skoleanlegget straks vgs-skolen flytter til Nydalen, sier Øvland videre til Nordre Aker Budstikke.

Marienlyst avlaster Ullevål

Når det gjelder Ullevål barneskole er forutsetningen i vedtatt skolebehovsplan at Marienlyst skal avlaste, og rehabiliteringsarbeidet for sistnevnte er jo i gang. Etter utredninger har ikke Undervisningsbygg sett noen praktisk mulighet til å bygge ut Ullevål skole på nåværende tomt. Men planleggingen i forhold til omtalte tomt i Ullevålsalleen ble igangsatt i fjor, og mulighetene her vil bli innarbeidet i årets forslag til skolebehovsplan, sier Øvland videre.

Flere alternativer

Avisen kjenner også til at ifølge UDE s planer kan et mulig alternativ til regulering av inntaksgrensene mellom Ullevål og Marienlyst, være å la Ullevål skole-barna begynne på Marienlyst 1-10 skole, allerede i syvende klasse eller enda tidligere for å avhjelpe den stappfulle barneskolen på Ullevål. Et annet alternativ UDE vurderer er å justere inntaksgrensen mellom Ullevål og Bjølsen.

Etablering av helt ny grunnskole har det så langt ikke sett ut til å være elevgrunnlag for, men også dette vurderes på nytt når nye vekstanslag for befolkningen foreligger, sier Øvland til avisen.

Brakkene blir

Foreldreaksjonens oppfordring om å erstatte Engebråtens paviljonger/brakker med permanente bygg, blir ikke imøtekommet av UDE.

Det forventes 10.000 nye elever i Oslo i løpet av de neste ti år. Vår faglige vurdering er at det først må fokuseres på utbygging av tilstrekkelig elevkapasitet, før man erstatter nåværende paviljonger med nybygg, sier Øvland som også inviterer Foreldreaksjonen til et møte for videre å drøfte skoleplanleggingen i Nordre Aker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag