Gå til sidens hovedinnhold

På tur med utekontakten

Ordførerkandidat Marianne Borgen (SV) var fredag på tur med utekontakten i Bydel Østensjø.

Østensjø: Utekontakten i Bydel Østensjø fikk fredag besøk av SV sin ordførerkandidat, Marianne Borgen (SV) og bydelsutvalgsrepresentant Hanne Eldby (SV). Marianne Borgen bor på Skøyenåsen og har tidligere vært ute som Natteravn.

Jeg syntes det var veldig lærerikt og nyttig å være med Utekontakten. Jeg sitter igjen med et solid inntrykk av at de kjenner så godt som alle ungdommene med navn, sier Marianne Borgen.

Viktig forebyggende tiltak

På turen var SV-erne og Utekontakten innom fire av de fem ungdomsklubbene i bydelen, samt Skøyenparken, Nøklevann og andre steder ungdommen møtes.

Borgen mener Utekontakttilbudet er viktig. Østensjø bydel har prioritert det, men det er det ikke alle andre bydeler i Oslo som gjør.

Det er viktig for ungdom å ha tillit til noen voksne som de kan snakke med. Jeg tror dette er smart bruk av ressurser, sier Marianne Borgen.

Etatssamarbeid

Marianne Borgen sitter igjen med et solid inntrykk av samarbeidet mellom de ulike etatene som jobber ute på kveldstid.

Politiet, barnevernet, utekontakten og ungdommen kjenner hverandre og det er kjempebra at de samarbeider om forebyggende arbeid, sier Borgen.

Selv om opplevelsene på rundturen i stor grad var positive var ikke alt som et glansbilde.

Bydelen har blant annet utfordringer i forhold til et bedre og mer effektivt barnevern. Også ungdomsklubbene trenger å fornye seg for å passe bedre til ungdommen, sier Borgen.

Jeg har inntrykk av at Utekontakten i bydelen kjenner ungdommene godt og kan snakke med alle. Utekontakten er et forebyggende tiltak og jeg er imponert over den jobben de gjør med ungdommen, sier Hanne Eldby som sitter i bydelsutvalget i Bydel Østensjø.

Bydelsutvalget i Østensjø ga tydelig signal om at de verdsetter Utekontaktens arbeid ved at de nektet å kutte 60 000 kroner til utekontaktens tur med ungdom på de hvite bussene som bydelsdirektøren vill kutte for å komme i budsjettbalanse.

Vi ønsker en bydel som er attraktiv for ungdom å være i. Vi må ha et levende ungdomsmiljø, sier Eldby.

Glimt i øyet

Også utekontakten ser positivt på det å få litt oppmerksomhet fra de folkevalgte:

Det var veldig hyggelig at politikerne ble med. Marianne Borgen er en voksen dame med glimt i øyet som fikk veldig god kontakt med ungdommen. Det er veldig positivt at politikerne er interessert i å se hvordan vi jobber, sier Utekontakt Kari SolvangVi ønsker en bydel som er attraktiv for ungdom å være i.

Hanne Eldby

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!