RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På vei mot å bli annerledes

Med debut-EPen "Into the Void We Travel" har Mehe tatt det første steget mot å skille seg ut. Ingen har opp- funnet kruttet med denne plata, men vi er på vei mot noe, sier bandet.

Stovner: Erik Engblad (20), Christopher Fjeld (18) og Mats Mathiassen (21) begynte som band for rundt to år siden, og bandnavnet "Mehe" representerer det gutta jobber hardt for ikke å bli.
'Mehe' er, hvis du slår opp i ordboka, det sauen egentlig sier. Så det er en fremstilling av samfunnet i dag hvor mange er etterdiltere, altså går rundt og er sauer. Uten at vi er ute etter å være særlig politiske så er det en kommentar til tilstanden i vesten, sier Engblad, bandets vokalist og bassist.
Bandet karakteriserer musikken sin som en krysning av indie og hardrock, selv om de helst ikke setter seg selv i en musikalsk bås.

Satsing

De tre musikerne startet "Mehe" etter at bandet "No Talent", hvor Engblad og Fjeld spilte, ikke ga resultater.
Vi ville starte et prosjekt som alle var villige til å satse på og hvor vi kunne være mer effektive enn det vi hadde vært tidligere. Vi begynte raskt med låtskrivingen og se etter spillejobber. Nå som vi har en EP også er det kult å se at man har høstet fruktene av innsatsen, sier Engblad. Mathiassen ble rekruttert gjennom en tidligere bandkamerat.
En gang i uka møtes de for å øve, og det er Stovner Rockefabrikk som er tilholdssted.
Jeg og Erik har i hvert fall en sterk tilhørlighet her i huset. Det var her vi begynte å bli interessert i musikk og hvor vi lærte å spille gitar. Det er også her vi spilte inn EP'en, sier Engblad.
Selv om vi ikker er fra Stovner, har vi som band nesten blitt innlemmet i Stovner bydel. Vi er med på masse arrangementer i området her. Det er det som er så bra med å være på huset, Rockefabrikken har et enormt slagfelt, sier Engblad, som sammen med Fjeld er fra Ellingsrud. Mathiassen er fra Kolbotn.

Live

Bandet vil nå fokusere på å spille så mye live som mulig. Når Lokalavisen møter dem er det før en opptreden på Lydexpressen på Rockefabrikken, et turnékonsept for unge undergrunnsband.
Men gutta har hatt flere opptredner i sentrumslokalene.
Det er bare å lage et presseskriv og legge ved en demo. Så tar vi på oss sekken og går rundt til de forskjellige stedene og presenterer oss. Noen ganger er vi heldige og de ringer oss for å se om vi er interessert i en spillejobb, andre ganger må man ringe og mase. Men det er gøy, sier Engblad.
En type male bonding, ler Fjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere