RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På vei mot en internasjonal karriere


INTERNASJONALT KARRIEREVALG: Halvt islandske Odder Stefanssoen har bodd i Oslo og Reykjavik, har utdannelse fra Norge, Island og England, og jobber har praktikantstilling ved den norske ambassaden i Washington DC.
INTERNASJONALT KARRIEREVALG: Halvt islandske Odder Stefanssoen har bodd i Oslo og Reykjavik, har utdannelse fra Norge, Island og England, og jobber har praktikantstilling ved den norske ambassaden i Washington DC. Foto: FOTO: DIDRIK LINNERUD ARNESEN
Han har et islandsk navn, er halvt islandsk, og har bodd i Reykjavik og Oslo. Foreldrene bor nå i Wien og han har jobbet på den norske ambassaden i Washington siden 1. februar i år.

WASHINGTON DC: Odder Stefanssoen (24) ble ferdig med sin master sist sommer. Etter studier dro han til India og jobbet der i tre måneder på et forskningsinstitutt, før han fikk jobben som praktikant ved ambassaden i Washington DC.

Langt fra venner og familie

– Hvordan endte du opp her på den norske ambassaden I Washington?

– Jeg hadde lyst på en internasjonal karriere søkte jobb her for å få en god erfaring og jobbe opp en bra cv.

– Er det en spennende jobb?

– Ja, fordi her i Washington er det mye politikk og bra mennesker, så man blir på en måte dratt inn i amerikansk utenrikspolitikk. Man får mer overblikk over amerikansk politikk og har fordeler som å gå på kongresshøringer. Man får et personlig innblikk i amerikanske saker angående politikk.

– Liker du å ha arbeidsplass i utlandet langt unna venner og familie? Hvordan takler du det?

– Jeg liker det veldig godt, mye på grunn av at jeg har studert i flere land. Jeg gikk på videregående i Oslo, tok bachelor i Reykjavik og en master i London. I tillegg har jeg jobbet for et forskningsinstitutt i India. Foreldrene er internasjonale, så har jeg egentlig ikke hatt noe hjem på samme måte som andre.

Menneskemøter

– Hva er motivasjonen din til å fortsette?

– Jeg vil fortsette å gjøre en god jobb, gjøre et godt inntrykk og få en god referanse fra den norske ambassaden i Washington DC.

– Er det et krevende yrke?

– Noen ting er krevende, i hvert fall det å skrive gode rapporter på en reflektert måte.

– Får du mange utfordringer på jobben?

– Ja, det kan fort bli mye stress med flere beskjeder på en gang. Det å fordele tiden min riktig sånn at alt blir gjort til rett tid.

– Møter du mange nye mennesker fra andre deler av verden?

– Ja, absolutt. Det å møte mennesker er en positiv del av jobben, og Washington er en by med ambassader fra hele verden.

– Har alle ambassader god kontakt med hverandre?

– Vi har et nært samarbeid med de nordiske ambassadene og amerikanske myndigheter.

SE BILDESERIE: DIDRIKS GATEFOTO FRA WASHINGTON DC

En vanlig dag på jobben

– Hvordan er en dag på jobb for deg?

– Jeg møter på jobb klokken 09:00, skrive ferdig rapporter eller gjøre oppgaver som jeg blir bedt om og gjøre og sjekker om det er relevante eventer i kongressen.

– Vil du anbefale andre å gå samme vei som deg?

– Hvis du interessert i internasjonal politikk er dette veien og gå og hvis du er samfunnsengasjert. Jeg anbefaler å dra ut i verden og jobbe for og oppnå en bra erfaring.

– Hvilket språk snakker du i jobben?

– Vi snakker mest norsk i ambassadeområdet, men hvis man skal gjøre noe sosialt med jobben må man snakke engelsk.

– Hvilken utdannelse trengs det for å jobbe på ambassaden?

– Det er forskjellig hvilken bakgrunn folk har og hvilken stilling de har. Men mange har studier innen politikk og internasjonal politikk. Mange diplomater og mennesker i utenrikstjenesten som også har studert jus.

LES MER FRA DITTOSLOS UNGDOMSREDAKSJON HER!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere