RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På vei til Ullevaal


Hasle-Løren har et godt lag i år, og er et av tre 3. divisjonslag fra Groruddalen som henger med i NM i fotball.
Arkivfoto
Hasle-Løren har et godt lag i år, og er et av tre 3. divisjonslag fra Groruddalen som henger med i NM i fotball. Arkivfoto
Både Hasle-Løren, Vestli og Grorud henger med i NM i fotball.

GRORUDDALEN: Kvalifiseringen til NM i fotball er i gang. I det fjerne glimter cupfinalen på Ullevaal stadion i november, som er et stort mål for mange fotballspillere i Norge.

Men for lagene i 3. divisjon er det et mål i seg selv å komme seg til første ordinære runde. Der kan man nemlig få kamper mot lagene i 1. divisjon og eliteserien. Det kan i tilfelle bety både folkefest og kjærkomne kroner i klubbkassa.

Tre er med

Årvoll tapte 2-5 etter ekstraomganger mot Jevnaker i første kvalifiseringsrunde, men Groruddalen har fortsatt tre lag fra 3. divisjon med i cupen. De skal alle ut i andre kvalifiseringsrunde de neste dagene.

Vestli møter Sprint/Jeløy på bortebane onsdag klokka 19. Laget sikret seg plass i andre kvalikrunde ved å beseire Åkrene IF med hele 6-0.

Hasle-Løren vant 3-1 mot Fjellhamar i sin førsterundekamp. De skal møte Åssiden på Løren kunstgress onsdag.

Grorud slo Funnefoss/Vormsund 4-2 i sin kamp i første kvalifiseringsrunde. Belønningen er bortekamp mot Svelvik i andre kvalikrunde. Også denne spilles onsdag.

Folkefest?

Hvis en av lagene vinner sin kamp, blir det stor spenning når Norges Fotballforbund setter opp første ordinære cuprunde. Her kommer nemlig alle lag i eliteserien, 1. og 2. divisjon med. Dermed kan det bli alt fra lokaloppgjør mot andre groruddalslag, til folkefest mot Vålerenga eller Rosenborg.

Sist et eliteserielag var på besøk i Groruddalen, var da Fredrikstad møtte Groruddalen BK i 2005. Den gang var Egil «Drillo» Olsen trener for FFK, og den nåværende landslagstreneren berømmet groruddølenes innsats.

Rommen SK har også hatt besøk fra Østfold. Moss FK fra 1. divisjon møtte til kamp på Rommensletta i 2007. Den gang stilte Rommen med egen kiosk som solgte mossespesialiteten pølse i vaffe.

Følg med på lokalavisen.no for å se hva som skjer i cupen i år!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere