RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ole Synnes skal snart vise fram at det faktisk går an å fly med et fly som dette.
Ole Synnes skal snart vise fram at det faktisk går an å fly med et fly som dette.

På vingene i Ekeberghallen

Modellflyene surret jevnt i luftrommet oppunder taket i Ekeberghallen sist søndag da Cirrus RC Flyklubb inviterte til sitt årlige modellflyshow.

Ekeberg: Over 1000 mennesker i alle aldre besøkte det kombinerte modellfly-showet og messen som ble arrangert i Ekeberghallen på søndag. Noen var drevne i den spesielle sporten. Andre bare nysgjerrige, eller ute etter å kjøpe et nytt leketøy til poden.

Tradisjon

Det er femte året på rad at Cirrus RC Flyklubb arrangerer modellflyshow og messe på Ekeberg. Det første året hadde de 200 gjester. Nå er besøkstallet mer enn femdoblet.

Hit kommer både garva modellflyvere, flyinteresserte og foreldre med barn som synes det er morsomt å se på flyene, forteller primus motor for arrangementet, Martin Krafft. På banen arrangeres det konkurranser. Innimellom er det fritt fram for å prøve egne fly, enten medbragte eller nyinnkjøpte på messa.

Det har tatt veldig av med salg av små elektriske modellfly. De er ikke så dyre, og dessuten enkle å fly, så foreldre kjøper de som leketøy til barna sine, forteller Krafft.

Idrett og hobby

Det vrimler av barn overalt. Mange av dem står drømmende og ser på alle flyene som er til salgs i enden av hallen. Det selges både nye og brukte fly på messen.

Vi satser på demonstrasjoner av fly og konkurranser. Klubben vår har 102 medlemmer, og er spesiell fordi vi har spesialisert oss på seilfly og elektronikk, forteller Krafft som vil presisere at det de driver med faktisk er en idrett like mye som en hobby.

Modellflyvning er en presisjonssport, en ferdighetsidrett og en teknisk hobby, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere