*Nettavisen* Nyheter.

Padleprinsessene fra vest

(F.v.) Louise Leren Moen (16), Agnes Brun Lie (16), Inger Helene Trollebø (17) og Elise Wiig Norby (17) stortrives i kajakken.

Til tross for en langrennsløper i båten, knuste juniorjentene til Oslo Kajakk-klubb all motstand i NM i Kristiansand i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Juniorjentene til Oslo Kajakk-klubb har prestert jevnt og trutt på et høyt nivå denne sesongen. (F.v.) Louise Leren Moen fra Ullerntoppen, Agnes Brun Lie fra Gressbanen, Inger Helene Trollebø fra Smestad og Elise Wiig Norby fra Sørbyhaugen utgjorde gullkvartetten på 500 og 1000 meter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Evind Vold (14) jublet for flere gode resultater denne helgen i Kristiansand.

Kristiansand/Smestad: Lagbåt-NM gikk unna for Oslo Kajakk-klubb. Juniorjentene Louise Leren Moen (16), Agnes Brun Lie (16), Inger Helene Trollebø (17) og Elise Wiig Norby (17) suste forbi motstanderne i K4, og var først i mål både på 500 meter og 1000 meter. Den nykomponerte kvartetten imponerte stort, spesielt på 1000 meteren der de vant overlegent over Bærum som tok sølvet.
Det gikk over all forventning. Jeg hadde regnet med å vingle litt, siden Elise ikke har vært noe særlig på vannet i år, men vi slapp unna med bare ett støttetak, forteller Inger Helene Trollebø. På 500 meteren fikk de mer motstand.
Tønsberg lå jevnt med oss lenge, men til slutt vant vi med en snau båtlengde, sier Inger Helene. Alle fire jentene er kjempefornøyd med årets NM. I tillegg til de to gullmedaljene tok K4-båten sølv på 200 meteren.

Landslagspadlere

Den innleide langrennsløperen Elise Wiig Norby satt i godt selskap. De tre øvrige jentene er på landslaget i sin aldersklasse; Louise og Inger Helene på juniorlandslaget og Agnes på ungdomslandslaget. Elise har padlet kajakk tidligere, men satser nå fullt på langrenn. De to idrettene er ikke en så uvanlig kombinasjon som man kunne tro.
Ski og kajakk har veldig god overførbarhet. Både på styrke og utholdenhet, og så passer det med en sommer- og en vintersesong, sier trener Kristian Strand Elühr. Langrennsmiljøet har vært en bevisst samarbeidspartner for Oslo Kajakk-klubb.
Jeg ble kjent med kajakkmiljøet gjennom langrenn faktisk. Alle vi jentene har gjort det egentlig, forteller Inger Helene. Hun har lagt langrennsskiene på hyllen, og holder seg fast i kajakkåren nå for tiden. Og det gjør hun godt. Tidligere ble det bronse i nordisk, og håpet om EM-deltakelse lever i beste velgående.
Jeg vet ikke om jeg klarer det, men jeg har et håp om å være med i EM, innrømmer Smestad-jenta.

Guttenes gjennombrudd

Trener Strand Elühr er meget stolt over jentenes prestasjoner.
Vi har jobbet målbevisst med å utvikle konkurransepadlere de siste årene, og disse jentene har virkelig ført an for klubben, sier han.
De er padleprinsessene våre, legger han lurt til. Strand Elühr er likevel ekstra kry for at guttene endelig har slått gjennom.
I dette mesterskapet fikk guttene endelig sitt gjennombrudd med sin første medalje, jubler han. Juniorguttene tok sølv i K4 500 meter. Han er alt i alt meget fornøyd med tingenes tilstand.
Jeg må innrømme at jeg fikk litt gåsehud da alle resultatene kom på søndag, avslutter treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.