RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Padleprinsessene

Inger Helene Trollebø (16), Louise Leren Moen (snart 16) og Agnes Brun-Lie (15) padler for medalje i helgens NM på Årungen. Men først gjelder det å bli helt skadefrie.

Bestumkilen: Det var tilfeldigheter som førte til at de tre venninnene fra Ullern og Vestre Aker endte opp som konkurransepadlere. Egentlig var bare padlingen ment som styrketrening ved siden av langrenn. I dag håver de inn den ene medaljen etter den andre.
- Men vi har ikke sluttet med langrenn for det. Vi satser like hardt på begge deler. Padling er jo en sommersport, mens langrenn er en vintersport. Dessuten får vi masse igjen for padlingen om vinteren, og omvendt, forteller det sporty trekløveret, når vi treffer dem på Oslo Kajakklubb.
Venninnene er på hils med de fleste i klubben.
- Det er jo ikke så mange jenter som padler aktivt i Norge. I mesterskapene pleier det å være rundt 20 deltagere. I Sverige og Danmark er det helt annerledes.

Vil ikke ha store muskler

- Vi får en del kommentarer fra gutta, når vi sier at vi padler aktivt. De vil alltid kjenne på armene våre, ler Trollebø, før hun avslører at store, muskuløse armer er skrekken.
- Vi løfter ikke vekter, men satser heller på utholdenhet. Da slipper vi de svære armene, legger Leren Moen til.
Trollebø ønsker å avlive myten om at padling er en ensformig sport.
- Det er et lite og veldig åpent miljø her i Norge. Man padler alltid sammen, og har det veldig gøy. De fleste som prøver det synes det er moro.
- Dessuten trenger man ikke kjøpe kajakk selv. Man kan låne kajakk og årer her på klubben, være med på noen treninger, og se om man liker det, sier Brun-Lie.

Gulljenter

Forrige helg vant Leren Moen alt som var i Norgescupen. Til helgen satser hun igjen - bare hånden blir helt bra igjen.
- Vi har aldri vært skadet før. Men i helgen padlet vi 14 kilometers marathon, og dét tar på, forteller hun og viser frem støttebandasjen.
Også Trollebø går med støttebandasje, mens Brun-Lie har fått blemmer og infeksjon og går på antibiotika.
- Vi må ta det litt rolig før helgen.
For jentene har ett klart mål før NM på Årungen:
- Vi padler for medalje!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere