Gå til sidens hovedinnhold

Padlerne provoserer

Småbåtfolket mener at padlerne legger seg midt i båtleden for å provosere.

Bestumkilen: Temperaturen i konflikten mellom småbåteierne og ro- og padlefolket er økende.
- Det har aldri tidligere vært noen konflikt mellom roere/padlere og båtfolket i Bestumkilen. Padlerne har skapt en ensidig konflikt, trolig i redsel for å miste robanen. Båtfolket har respektert robanen i Bestumkilen siden den ble merket opp på 1970 - 80 tallet. Jeg beklager at padlerne reagerer slik de gjør ved å provosere båtfolket ved å padle i båtleden i stedet for å holde seg innenfor den oppmerkete ro- og padlebanen, sier Bjørn Bakke, fast medlem i småbåtutvalget i Oslo kommune og leder av Frognerkilen båtforening.
Småbåtutvalgets innstilling til byrådet var starten på en konflikten. Ro- og padleklubbene mente at deres interesser ikke var ivaretatt da småbåtutvalget kom med sine forslag til utvikling av nye båtplasser iblant annet Bestumkilen.
- Det beste hadde vært om roere og padlere hadde tatt kontakt med bårforeningene og/eller småbåtutvalget, i stedet for å bruke pressen til å skape en konflikt som ikke eksisterer. I Frognerkilen har roere og båtforeningene en positiv dialog og problemer løses ved å snakke sammen, sier Bakke.
Han har sett utviklingen i Bestumkilen fra tidlig på 60-tallet og har vært med å utarbeide Fjordbruksplanen som bystyret vedtok i 1991.
- Hele konflikten er oppkonstruert. Den påståtte utvidelsen av båthavnen i Bestumkilen påvirker ikke den oppmerkete robanen. Det hele startet egentlig med at det ble laget en ny plan for fortetting iblant annet Bestumkilen. Der forelå også en skisse for utvikling av skøytehavna, som ville berøre Oslo kajakklubb. Saken kom aldri lenger enn til at det var et forslag og ville uansett neppe bli gjennomført. Det informerte vi padlere og roere om i forbindelse med befaringen sammen med Havnevesenet i april. Utvidelse av bryggeanlegg i indre del av Bestukilen vil heller ikke komme på tale. Den er ferdig utbygget. Det har vi informert om, sier Bakke.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21