Pågrepet for kidnappingsforsøk

En mann er pågrepet etter at en elev ved Østensjø skole forrige tirsdag ble forsøkt dratt inn i en bil ved Godlia T-banestasjon. Foto: Øystein Dahl Johansen

En mann er pågrepet etter at en elev ved Østensjø skole forrige tirsdag ble forsøkt dratt inn i en bil ved Godlia T-banestasjon. Foto: Øystein Dahl Johansen

En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha forsøkt å dra en skolejente inn i en bil ved Godlia T-banestasjon.

ØSTENSJØ: – Vi har pågrepet en mann i 40-årene hjemmehørende i Oslo som nå er siktet for det anmeldte forholdet, sier etterforskningsleder Trond Vennatrø ved Manglerud politistasjon.

Det var tirsdag i forrige uke at en jente som er elev ved Østensjø skole ble forsøkt dratt inn i en bil i Låveveien ved Godlia T-banestasjon. Jenta kom seg unna og forholdet ble anmeldt.

– Mannen ble pågrepet ut fra beskrivelsene politiet har mottatt fra publikum. Han er en tidligere kjenning av politiet, sier Vennatrø som ikke vil gå nærmere inn på hvilke forhold mannen er kjent for.

Vurderer varetekt

Mannen sitter nå i arresten og er siktet for forsøk på frihetsberøvelse. Politiet vurderer nå om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Dette er noe som våre jurister vurderer nå, sier Vennatrø.

Frihetsberøvelse omfattes av straffelovens paragraf 223 og har strafferamme på inntil fem års fengsel.

Vil varsle foreldrene på Fronter

- Jeg er veldig glad for at politiet nå har pågrepet en person og at saken etterforskes. Jeg regner med at foreldrene nå blir lettet. Dette viser også at det nytter å anmelde saker, sier Unn M. Mellum som er rektor på Østensjø skole.

Akkurat nå er datasystemet til skolen nede, men så snart det er opp igjen vil Mellum varsle foreldrene til skolens elever om pågripelsen via Fronter, skolens infomasjonsplattform til foreldrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.