RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet nekter straffskyld


Politiinspektør Hanne Kristin Rohde (innfelt) sier at politiet fortsatt jobber på spreng med drapet på Vegard Bjerck.
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde (innfelt) sier at politiet fortsatt jobber på spreng med drapet på Vegard Bjerck.
Politiet er svært sparsomme med opplysninger etter pågripelsen av en mann i forbindelse med drapet på Vegard Bjerck på Hoff.

HOFF/ SENTRUM: Mannen i 40-årene ble pågrepet på vei til jobb mandag morgen, og er siktet i saken. Han erkjenner ikke forholdene.

Politiet er svært varsomme med opplysninger av hensyn til mannens identitet og familie, og ønsker ikke å gå nærmere inn på bakgrunnen for pågripelsen.

Ønsker ro

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidisktrikt sier at politiet har hatt mistanke til mannen. Hun vil derimot ikke gå nærmere inn på hva slags motiv de tror ligger bak drapet.

- Vi har pågrepet en person som skal forklare seg. Utover dette ønsker vi ro rundt fakta i saken, sa Rohde på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Jobber på spreng

Etterforskningen er ikke ferdig, men politiet mener på nåværende stadium at det er skjellig grunn til mistanke. Rohde understreket derimot at politiet ikke er sikre på noe som helst.

- Det vil på avhør utover kvelden. Det jobbes på spreng med saken nå, sa Rohde.

Ikke kjent fra tidligere

Vegard Bjerck ble funnet knivstukket i et garasjeanell på Hoff i desember i 2008. Den siktede er ikke kjent for politiet fra tidligere, men skal ha bodd i samme borettslag som Vegard Bjerck.

Pågripelsen fant sted etter grundig etterforskning. Rundt 800 personer er hittil avhørt i forbindelse med drapet, sa Rohde på pressekonferansen.

Politiet har tidligere offentliggjort fantomtegninger av vitner i forbindelse med drapet, men den siktede skal ikke ha noen forbindelse med disse tegningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere