RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pakistansk bryllup på Bygdøy


 
 
Søndag 24. august kan du oppleve et tradisjonsriktig pakistansk bryllup på Folkemuseet.

Paret er allerede gift, men seremoniene knyttet til Baraat, eller giftemålet, og Ruksati, som er brudens avskjed, presenteres som i et reelt bryllup. Dagen avsluttes med en konsert med tradisjonell pakistansk musikk. Programmet gjennomføres i tilknytning til utstillingen "Pakistanske bryllupsskikker"

Pakistanske trommer

klokken 12.00 starter det hele med omvisning der utstillingsansarlig Thomas Walle tar publikum med rundt. Bryllupsseremonien starter en time senere, og brudgom og brud ankommer sammen med familie, mens det spilles på dholak - pakistanske trommer. Etter gammel skikk hender det familie og venner forsøker å forhindre brudgommen.

Mens brudeparet sitter på et dekorert podium, presenteres og beskrives de tradisjonelle ritualene og draktene knyttet til Baraat. Etterpå serveres bryllupsmiddag og det det er konsert med pakistansk musikk som avsluttes med Ruksati - avskjeden, der det vises hvordan brudeparet tradisjonelt trekker seg tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere