RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GAVE: Ingrid Pedersen i Blodbanken gjør klar den viktige gaven fra en blodgiver. Foto: Blodbanken
GAVE: Ingrid Pedersen i Blodbanken gjør klar den viktige gaven fra en blodgiver. Foto: Blodbanken

Pakker inn gave med blod

Blodbussen kommer Storo torsdag. – Vi trenger 1000 blodgivere hver uke. Nå sliter vi med å med å sørge for tilstrekkelig blodlagre før jul, ifølge Vibeke Svenningsen i Blodbanken.

STORO/OSLO:Blodbanken i Oslo er landets største Blodbank. Blodbussen kommer til Storo Storsenter på torsdag.

1000 hver uke

– Blodbanken i Oslo trenger deg - vi  trenger 1000 blodgivere hver uke for å levere nok til pasientene. Nå sliter vi med å  med å sørge for tilstrekkelig blodlagre før jul. Mange givere har det travelt nå i desember, eller de er eller har kanskje vært nylig forkjølet.ifølge bioingeniør og fagleder Vibeke Svenningsen i Blodbanken, og oppfordrer folk til å melde seg på som blodgivere i blodbanken-oslo.'

Blodbussen til Storo

Blodbanken i Oslo er landets største Blodbank, i regi av Oslo universitetssykehus, Ullevål. Man kan gi blod på Ullevål, i Hausmannsgate eller via "Blodbussen". Bussen kommer til Storo Storsenter torsdag.

Blodbanken i Oslo leverer blod og blodprodukter til alle sykehusene i Oslo-området. Det vil si alle sykehusene som tilhører Oslo universitetssykehus, i tillegg til Diakonhjemmet og Lovisenberg sykehus.

Les også: Eneste i landet - en gratis juletrikk

Neste torsdag også

– Vi vil stå på stand på Storo i tredje etasje fra klokken 12 til 23.00 11. desember. Det vil være ansatte fra Blodbanken som svarer på spørsmål og deler ut informasjon. Torsdagen etter, 18. desember, er bussen tilbake på Storo, forteller Svenningsen.

– I år blir det mange helligdager, og mange velger nok å ta fri fra jul til på nyåret. Det byr på utfordringer for blodbanken. Små barn yngre enn tre måneder som trenger blod, skal ha "ferskvare". Blodplater til er også "ferskvare" og det brukes ofte til kreftpasienter, legger Svenningsen til.

Les også: Det blir afterski på Grefsenkollen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere