*Nettavisen* Nyheter.

Påkostet festaften

Publikum fikk et show utenom det vanlige, men det spørs om ikke Erik og Kriss har spart i feil ende foran "Back To Business"-turnéen. Foto: Foto: Odd Inge Rand

Hiphop-duoen hadde med seg samtlige hits til Rockefeller, sammen med pyro, confetti, røykbomber, scenelift og heftig lys. Men duoen har nok spart penger for å få det til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det skortet ikke på allsangen foran scenen på Rockefeller fredag. Foto: Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

"Back To Business"-turnéen går mot slutten. Rockefeller var stoppestedet. Foto: Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristoffer Tømmerbakke var den eneste av de to som hadde god lyd i mikrofonen sin. Foto: Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

Hoslekompisene Erik og Kriss solgte ut Rockefeller, tre år siden sist. Foto: Foto: Odd Inge Rand

OSLO: De kan lett sammenlignes med Madcon, samme om man rapper på norsk eller ikke. En publikumskjær duo med stemningsskapende låter og et rått show. Men der Madcon har valgt musikere fra øverste hylle her til lands, har Erik og Kriss tatt frem sparekniven.

For all del, backingbandet gjorde jobben tålig bra, men de bidro ikke til en totalpakke av en solid musikalsk opplevelse på fullsatte Rockefeller denne kvelden. Spesielt ikke når lydmannen heller ikke leverte det han skulle.

Tekniske problemer

For da Erik og Kriss gikk på scenen til et Rockefeller i festrus, var ikke monitoranlegget oppe og gikk ennå. Og alle på scenen spilte uten å helt vite hvordan det hørtes ut for folk. Og det hørtes ikke bra ut. Grumsete, lite definerbart og selv mellom låtene hørte ikke folk hva Erik og Kriss hadde å si.

Det kom seg litt etterhvert, selv om bandet forble grumsete og Erik Mortvedts mikrofon var mye lavere og mer komprimert enn Kristoffer Tømmerbakke sin hele konserten igjennom. På ubegripelig vis.

Hits i ermet

Når det er sagt, så reddet ikke uventet Hosle-duoen seg inn på låtene. For hits har de mange av etterhvert, og ikke minst et publikum som er med på å synge dem.

Låter som "Abstinenser" og "Lighter" til "Porno", "Svigermors Drøm" og helt tilbake til "Dra Tilbake" var ikke glemt. Ei heller monsterhitsene "Etter Regnet" (med gjest Martin Diesen) og avslutningen "Ølbriller". Låter skapt for fest, og det ble det om enn ikke i helt optimale rammer. For publikum hadde definitivt "Ølbriller" på, og man får da også håpe at de hadde et snev av "Ølører" også.

Spinal Tap-moment

Med et påkostet show så oppstår det lett Spinal Tap-moments. Et uttrykk hentet fra en film ("This is Spinal Tap") der livet i underholdningsbransjen ikke helt går veien. Noe nedheisingen av duoen fra galleriet ble 45 minutter ut i konserten.

Duoen gikk av scenen til full allsang og et regn av confetti. Men allsangen døde ut og confettien fra taket rant seg tom. Og hvor var Erik og Kriss? Jo, etter mange minutter kom de på klønete vis heisende ned fra hver sin side av galleriet.

Det så ikke særlig grasiøst ut, men heller klønete, særdeles ukomfortabelt og meget unødvendig ut.

Men et forrykende show med innslag av partytricks kan flere norske band unne seg, bare det ikke går på bekostning av det aller viktigste: Musikken, og måten å utføre den.

Og dropp for all del heisekranen, gutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.