Gå til sidens hovedinnhold

Påls herlige "hat-trick"

Et ekte "hat-trick" av Pål Rustadstuen i løpet av en halvtime snudde 0-1 til seier 3-1 mot Kjelsås. Dermed økte Oslo Øst forspranget på tabelltoppen til fem poeng.

- Heeerlig!
Pål Rustadstuen var et eneste stort smil etter at han snudde den vanskelige bortekampen mot Kjelsås med tre iskalde scoringer etter pause.
- Alltid moro å score mål, og "hat-trick" har det vel ikke blitt siden jeg var lilleputt, sier 22-åringen fra Lillehammer.

Vanskelig

Førsteomgangen i regnværet på kunstgresset på Grefsen bør egentlig forbigåes i stillhet for Oslo Øst. Da var det langt mellom høydepunktene.
- Kjelsås er vanskelige å spille mot, sier Rustadstuen.
Serielederen spilte "five-a-side" i 45 minutter på egen halvdel, og slo ballen tilbake til keeper rundt tjue ganger i løpet av omgangen. Da var det vanskelig å se hvor de ville hen.
- Kjelsås var ikke interessert i å spille fotball, og når vi ikke klarte å flytte beina - så ble det dårlig, sier 22-åringen.
Straffen fikk Oslo Øst i omgangens siste minutt da Mike Dumboye brukte tjue touch på å slå fra seg ballen, og da Morten Enge endelig fikk den - så sendte han den rett til en motspiller. Etter litt klabb og babb dundret veteranen Dag Halvorsen Kjelsås i ledelsen.

Pål snudde

I pausen ble Oslo Øst enige om skifte taktikk.
- Vi begynte å slå langt, og det hjalp, sier Rustadstuen.
Bakrommet ble hyppigere benyttet, og Kjelsås fikk mer og mer trøbbel defensivt. Pål var ikke vanskelig å be da sjansene bød seg, og her forteller 22-åringen om sitt "hat-trick":
* 1-1 - Det var et fantastisk innlegg av Midtsian. Veldig presist, og det er det bare han som gjør. Jeg kunne bare sette hodet til.
* 1-2 - Ballen spratt over Kjelsås stoppere, og jeg løp omtrent alene fra midtstreken. Jeg bestemte meg tidlig for å sette den kontant i hjørnet.
* 1-3 - Granum dro seg forbi et par mann på kanten, og la den tilbake til meg. Jeg siktet på det korte hjørnet, og der satt den.
Dermed endte det 3-1 til Oslo Øst, og fem poengs forsprang på tabelltoppen foran mandagens hjemmekamp mot Lillestrøm 2 på Lambertseter stadion.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar